Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

VIDEO: Jihostroj jde do finále. Zabojuje o desátý ligový titul

Volejbalisté Českých Budějovic, znovu s mohutnou podporou zaplněné Sportovní haly, chtěli rozhodnout souboj o finále s Ostravou již ve třetím vzájemném utkání. To bylo nejvyrovnanější ze všech ze semifinálové série, ale i tak se šťastným koncem pro domácí.

Od prvních míčů hráli velmi soustředěně a trpělivě přidávali bod za bodem (10:4). Zpočátku zakřiknutá Ostrava přidala na důrazu v útoku a otočila skóre (14:16). Trenér Václavík vyburcoval své hráče k výbornému výkonu. Hosté hráli bez zábran, zvedali zázračně míče v poli a diváci sledovali náramnou podívanou plnou dlouhých výměn. Filip Křesťan na servisu, to je vždy velké nebezpečí pro soupeře. Platilo to i v prvním setu, a tak se znovu vedení ujali domácí. A když se prosadil Todua a Staples, bylo o prvním dějství rozhodnuto.

Také do druhé sady vlétl Jihostroj jako velká voda (7:3). Ostravští měnili sestavu, sympaticky bojovali, ale nebylo jim to nic platné. Nahrávač de Amo přesně dirigoval jihočeský stroj k zisku druhého setu.

Ostravská bojovnost se naplno projevila ve třetím setu. Hosté byli po celou dobu ve vedení (20:15), Jihostroj se pustil do mohutné stíhací jízdy, ale štěstí stálo tentokrát na straně volejbalistů z Ostravy.

Parádní volejbalový večer v Českých Budějovicích pokračoval. Ostravští se nadechli, získaný set je velmi povzbudil. Mohli se opřít o výborný servis, který je v předchozím průběhu trápil. Ale Jihostroj měl v zásobě „tajnou“ zbraň. Trenér Dvořák vyslal na palubovku levorukého univerzála Marka Šotolu, který nedal hostům šanci. Volejbalisté Českých Budějovic se spolu s nadšenými diváky mohli radovat z vítězství a zároveň postupu do finále.

VK Jihostroj České Budějovice – VK Ostrava 3:0 (22, 15, -25, 21)

Rozhodčí: Hudík M., Kovář V., Počet diváků: 1890, 

Domácí: De Amo, Michálek, Mach, Křesťan, Staples, Todua, libero Kryštof. Střídali: Šotola, Kupilík, Kraffer, Ondrovič

Hosté: Janků, Kotas, Dvořák, Menner, Sedláček, Podlesny, libero Sobczak. Střídali: Beal, David, Štefko, Vancl

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Sport, volejbal, muži, extraliga, play off, semifinále, VK Jihostroj České Budějovice, finále, volejbalista, Ostrava, Filip Křesťan, Volejbalový klub Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Jihostroj jde do finále. Zabojuje o desátý ligový titul  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.