Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Motor prohrál s Chomutovem a přišel o poslední naději na postup

V osmém kole baráže Motor podlehl Pirátům z Chomutova a přišel i o teoretickou naději na postup do extraligy. Jihočeši museli od první třetiny dotahovat náskok soupeře, když se trefil Štich. Vedení soupeře navýšili Flemming s Klhůfkem, čímž si hosté zajistili plný počet bodů. O jedinou přesnou trefu domácích se zasadil Václav Karabáček. V úterý čeká Motor duel na Kladně.

V brance Motoru dostal příležitost Jan Strmeň, v sestavě naopak chyběli útočníci Bradley, Endál i Čermák. Soupeř přijel v brance s Kanaďanem Petersem, v útoku chyběla hlavní opora Vladimír Růžička mladší. V šesté minutě už část Budvar arény zvedala ruce nad hlavu, když z pravé strany střílel Václav Karabáček. Střela sice rozvlnila síť, jenže puk letěl do branky jen z boku a radost domácích příznivců tak byla předčasná. O pár chvil později měli domácí štěstí, když Marek Tomica trefil z ideální pozice jen tyčku. V deváté minutě šli Piráti do vedení. Od modré napřáhl David Štich a prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 0:1. Vedení mohl navýšit Petr Koblasa, když uháněl sám na Strmeně. Nezakončil ale přesně a stav zůstal stejný.

Na začátku druhé třetiny měl Motor možnost přesilové hry, ale nedokázal ji proměnit a nadále prohrával. Po půlce hry ukázal svou dravost Martin Beránek, který v neděli slavil osmnácté narozeniny. Zkusil překvapit Peterse, ale neuspěl. Do dvoubrankového vedení šli Severočeši v 37. minutě. Rychlou střelou švihem to zkusil obránce Flemming a jeho pokus doletěl až do sítě – 0:2.

Špatná produktivita budějovických hokejistů pokračovala nadále. Svými pokusy se neprosadili ani nejzkušenější hráči domácích Kutlák se Šimánkem. Kanaďan Peters stále držel čisté konto a hlídal svému týmu vedení. Třetí branka přišla znovu do branky domácích. Po zákroku Strmeně se kotouče ujal Pavel Klhůfek a dorazil ho do odkryté klece – 0:3. Alespoň snížit mohl Zdeněk Doležal, ale na jeho rychlý pokus se dokázal Peters přemístit a vyrazit ho. V závěru měl Motor přesilovku pět na tři a trenér Václav Prospal odvolal i brankáře. To se vyplatilo, protože z dorážky se trefil Václav Karabáček - 1:3. To bylo z obou stran vše, Chomutov bral všechny body.

ČEZ Motor České Budějovice – Piráti Chomutov (0:1, 0:1, 1:1) 

Branky a nahrávky: 57. Karabáček (Pýcha, M. Novák) - 9. Štich (Chlouba, Chrpa), 37. Flemming (Chlouba), 53. Klhůfek (Jank, Sklenář). Rozhodčí:Hradil, Kika – Gebauer, Tošenovjan. Vyloučení:2:6. Využití: 0:0. Diváci: 6288. Střely na branku:29:21. Zblokované střely: 12:10. Hity: 7:7.Vhazování: 27:21.

Motor: Strmeň – Plášil, Pýcha, Kutlák, Kachyňa, Vydarený, M. Jandus – M. Novák, Gilbert, Heřman – Šimánek, R. Přikryl, Babka – Karabáček, Dančišin, Z. Doležal – Beránek, Doktor, P. Novák.

Chomutov: Peters – Flemming, Knot, Štich, Jank, L. Kovář, Blaha, Trefný – Koblasa, Sklenář, Klhůfek – Tomica, Huml, J. Stránský – A. Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, T. Svoboda.

Motor dále prvoligový, potvrdila prohra s Piráty

Neděle, 14. dubna 2019, 22:45

Zklamaní, ale s oporou věrných fanoušků v zádech
Pavel Novák se při barážovém duelu s Piráty na ledě neztratil

Autoři | Foto Bramberka Nová

Štítky hokej, Motor, baráž, Chomutov, Piráti Chomutov, Madeta Motor České Budějovice, Václav Karabáček, David Štich, SK Kladno, Pavel Klhůfek, Marek Tomica, Zdeněk Doležal, Petr Koblasa, Budvar aréna

Motor prohrál s Chomutovem a přišel o poslední naději na postup  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.