Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Majáles letos přinese Keškobraní

Budějovický Majáles už potřetí vytáhne studenty do ulic díky celoměstské hře Keškobraní. Ta spojí principy geocachingu s prostředím centra Českých Budějovic a především s festivalem samotným. Účastníci tak budou moci aktivně podpořit své favority na krále Budějovického Majálesu 2019.

Budějovický Majáles, to jsou koncerty, divadla, přednášky i spousta originálních a neopakovatelných akcí. Pro mnoho středoškoláku je to ale také celotýdenní souboj o to, čí škola vybojuje pro svého kandidáta titul krále celého festivalu. Možností, jak podpořit svého favorita a vyslat ho tak do finální trojice je mnoho, například tradiční hlasování na akcích Majálesu. V posledních letech se však organizátoři snaží dát studentům možnosti, jak se zapojit do celé soutěže mnohem aktivněji.

Poprvé se tak stalo před třemi lety, kdy světlo světa spatřila hra Budkobraní. V té středoškoláci bojovali prostřednictvím telefonních budek o jednotlivá území, na které byly Budějovice rozděleny. Minulý rok se zase hrála Mafie, jejíž náplní bylo ulovit zadanou oběť, a přitom se sám nenechat chytit. Pro tento rok se však připravuje zcela nová hra, nesoucí jméno Keškobraní.

Ta má představovat, jak už název napovídá, propojení klasického geocachingu s prostředím Českých Budějovic i akcemi samotného Majálesu. Keškobraní odstartuje v sobotu 18. května v šest hodin večer a s krátkou odmlkou během zahájení bude probíhat každý den od tří odpoledne do dvou ráno. V tomto časovém intervalu budou vypouštěny kešky, k jejichž nalezení dostanou soutěžící určitou indicii, která prověří jejich znalost historie i prostředí celého města. V kešce pak bude na nálezce čekat kód, který po zadání do systému přinese další body jeho favoritovi. Někteří hráči budou dokonce odměnění i zvláštní výhrou.

Aby hledání nebylo jednotvárné, bude hra obohacena o různé druhy kešek – mystery, živý terč, či rychlá smrt. A v čem budou tyto kategorie odlišné? A jak přesně bude celá hra probíhat? To i mnoho dalšího se brzy dozvíte na webu, Facebooku a Instagramu Budějovického Majálesu.

Tisková zpráva

Štítky Majáles, Keškobraní, studenti, Facebook, Instagram

Majáles letos přinese Keškobraní  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.