Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Uzavírka Dobrovodské jde do druhé etapy. Mění se také vodovodní přípojky a uzávěry

Společně s rekonstrukcí horkovodu v Dobrovodské ulici mění Čevak také vodovodní přípojky a uzávěry v ulicích U Lávky až po ulici Vodní. Práce na vodovodu by podle mluvčí Jitky Kramářové měly trvat do poloviny května. Zároveň začíná druhá etapa výměny horkovodu v Suchém Vrbném, kvůli které bude úplně uzavřena část třídy Československých legií.

„Konkrétně se jedná o úseky ulic U Lávky – Vodní. Současně budeme vyměňovat sekční vodovodní uzávěry v křižovatkách Reinerova-Dobrovodská a Dělnická – Dobrovodská,“ upřesnil technický ředitel společnosti ČEVAK Jiří Lipold.

Akce je spojená s rekonstrukcí horkovodu a následnou úpravu povrchu. V rámci nynější výstavby horkovodu jsou obnaženy vodovodní přípojky, které kříží starý horkovod v úseku U Lávky – Vodní v Dobrovodské ulici. Tyto staré vodovodní přípojky jsou umístěné pouze zhruba 0,3 m pod povrchem vozovky, po rekonstrukci horkovodu by zamrzaly.

Sekční vodovodní uzávěry pak umožňují vodohospodářům v případě poruch na vodovodní síti, uzavírat menší úseky a tím snižovat počet odběrných míst, která mohou být po dobu odstraňování poruchy bez dodávek pitné vody, případně dovést odběratelům pitnou vodu z jiného směru.

„Doufáme, že výměna vodovodních přípojek a sekčních vodovodních uzávěrů eliminuje jejich případné poruchy v budoucnu,“ řekl Lipold. Práce na vodovodu by měly skončit v polovině května, následně pak bude položen asfaltový koberec.

Výměna horkovodu jde do druhé etapy

Další fází pokračuje výměna horkovodu. „Úplná uzavírka čeká třídu Československých legií mezi ulicemi Václava Špály a Ledenická. Na místě se pracuje na výstavbě horkovodu. Omezení potrvají do 9. června,“ popsala mluvčí magistrátu Jitka Welzlová.

Celková výměna parního potrubí za horkovod omezí řidiče v Sucháči na dva měsíce. „Dobrovodská ulice bude uzavřena od světelné křižovatky U Lávky až po Vodní ulici. Současný stav je nevyhovující,“ vysvětluje Bohdana Kollerová, referentka vnitřní a vnější komunikace a marketingu českobudějovické teplárny.

Opravy začaly 11. března a potrvají až do konce května. Po výměně horkovodu dostane uzavřený úsek nový asfaltový povrch. „Ten zajistí Správa a údržba silnic Jihočeského kraje,“ dodala Kollerová.

Výstavba horkovodu je rozdělena do několika etap. Práce jsou naplánované až do konce letošního roku. 

Foto Jana Kroneislová

Štítky horkovod, uzavírka, Dobrovodská ulice, rekonstrukce, Suché Vrbné, ČEVAK, Václav Špála

Uzavírka Dobrovodské jde do druhé etapy. Mění se také vodovodní přípojky a uzávěry  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.