Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Porážkou v Chomutově končí Motor v baráži i s nelichotivým rekordem

, aktualizováno 23. dubna 2019, 19:56

V souboji dvou týmů, které se budou nově od loňské sezony střetávat v rámci Chance ligy, byl úspěšnější ten domácí z Chomutova. České Budějovice tak zaokrouhlily počet porážek v letošní baráži na deset. Zároveň tak tento duel dává sbohem tomuto formátu baráže, protože od příští sezony nás čeká přímý postup a sestup mezi extraligou a první ligou. Motoru se letošní účast vůbec nepovedla a připisuje si i nelichotivý rekord do historických tabulek. Právě končící formát baráže trval přesně sedm let a žádný jiný tým nezískal během jeho dvanácti kol tak málo bodů jako Motor v letošním ročníku. Se svými pěti body „překonává“ výkon Olomouce hned z prvního ročníku, která jich tehdy získala šest.

Do utkání vstoupili aktivněji domácí, kteří se po lehkých chybách v obraně dokázali dostat do pár příležitostí. Postupně ale přebíral iniciativu Motor. Ve svých šancích ale bohužel opět žehral na špatnou koncovku. V 10. minutě dokázal domácí zamknout ve vlastním pásmu útok vedený Bradleym a Američan společně s Martinem Beránkem udělal dusno v brankovišti Pavláta několika neúspěšnými dorážkami. Další výborná pasáž Motoru přišla ve 13. minutě. Hosté dokázali během svého tlaku i průběžně střídat hráče na ledě, a proto mohl pěkně najít zpoza brány Přikryl Šimánka, i když spolu normálně nenastupují. Veterán ale bombou z první nechal vyniknout Pavláta. O pár vteřin později vypíchl Heřman puk ve středním pásmu a ujížděl sám na Pavláta, který ale jeho střelu dokázal vykopnout. Tlak Motoru otupila až přesilovka domácích, při které přišel trest za promrhané šance. Po pěkné kombinaci našel Huml zpoza brány Petra Koblasu, který nedal střelou z první Kváčovi šanci. V závěru třetiny dostal početní výhodu i Motor, při níž bylo znát, že na hráčích už neleží taková tíha zodpovědnosti jako v předešlých utkáních a dočkali se zaslouženého vyrovnání. Jandus si pomalu nabrusloval do střelecké pozice mezi kruhy, ale místo střely nakonec zvolil přesnou přihrávku na Cody Bradleyho, který už neměl problém zamést puk do odkryté klece.

Motor byl dál aktivnější i v úvodu druhé třetiny. Do gólové příležitosti si najel Čermák, kterého zpoza brány našel Přikryl po pěkné kombinaci celé trojice i s Heřmanem. V jasné příležitosti ale nechal vyniknout domácího brankáře. Ve 26. minutě dostal Motor velkou šanci v podobě početní výhody pět na tři, a to na skoro celé dvě minuty. Puk v jedné chvíli už poskakoval brankovištěm, ale do sítě ho nedokázali usměrnit ani Šimánek s Martinem Novákem. Záhy přišel další trest v podobě obdržené branky. Ve 28. minutě přešel individuálně přes Prospala Klhůfek, který poté zpětnou nahrávkou našel Petra Chlána a ten poslal domácí zpět do vedení. Pirátům poté narostla křídla a za chvíli bylo pro Motor ještě hůř. Do útočného pásma zavezl kotouč urostlý obránce Kovář, přenechal ho spoluhráči a rychle spěchal před bránu, kde ho přesnou přihrávkou po zemi na teč našel Stránský a Lukáš Kovář dokázal vedení Pirátů ještě navýšit. Motorem obdržené branky evidentně otřásly a domácí měli poté více ze hry. Přesto se povedlo Jihočechům snížit. Ve 37. minutě obkroužil branku Chomutova Babka, který ještě neskóroval, puk se ale odrazil k Jakubu Doktorovi, který dokončil další kolečko za brankou a dokázal prostrčit puk za dezorientovaného Pavláta. Hned v následující minutě si Piráti opět vybojovali dvoubrankový náskok. Po špatné rozehrávce se do protiútoku řítili Klhůfek a Petr Koblasa, kterému první jmenovaný připravil šikovnou přihrávkou přes obránce druhou radost v utkání.

Nadmíru se v dnešním utkání dařilo odchovanci Českých Budějovic v dresu Pirátů Petru Koblasovi. Ten hned ve třetí minutě závěrečné třetiny dokázal bleskově využít vyhrané vhazovaná Klhůfka a dovršil tak hattrick. V 51. minutě přišlo další snížení z hole Davida Gilberta, který dokázal využít kombinace dvou Nováků v sestavě Motoru. Navíc tak konečně prolomil střeleckou smůlu a zapsal svůj první zářez v baráži. Následně dostal Motor další dlouhou přesilovku dvou mužů na ledě. Ta byla ještě umocněna odvoláním Kváči z brány a hosté tak mohli hrát v šesti proti třem. Tuto nestandartní přesilovku dokázal využít v 56. minutě tvrdou ranou od modré Filip Přikryl a snížil na rozdíl jediné branky. Motor i dále zkoušel s utkáním něco udělat při power-play. Piráti už ale byli na ledě v pěti a dokázali opět odskočit na rozdíl dvou branek, když se přesně minutu před koncem trefil Jan Stránský. Na další zdramatizovaní už hostům nezbýval čas a s letošní sezonou se tak loučí jubilejní desátou porážkou v baráži na ledě Chomutova.

Piráti Chomutov – ČEZ Motor České Budějovice 6:4 (1:1, 3:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 15. Koblasa (Huml, Duda), 28.Chlán (Klhůfek), 29. L. Kovář (J. Stránský, Chlouba), 38.Koblasa (Klhůfek), 43. Koblasa (Klhůfek), 59. J. Stránský(Huml, Koblasa) – 20. Bradley (M. Jandus, Z. Doležal), 37. Doktor, 51. Gilbert (M. Novák, P. Novák), 56. R. Přikryl (M. Jandus, M. Novák), Rozhodčí: Hradil, Jeřábek – Klouček, Gerát. Vyloučení: 9:6 + Štich (CHM) - 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1363. Střely na branku: 28:35. Zblokované střely: 7:7.

Chomutov: Pavlát (Stezka) – L. Kovář, Knot, D. Zeman, Štich, Trefný, Blaha, Seemann – Tomica, Huml, J. Stránský – Koblasa, Klhůfek, Chlán – A. Dlouhý, Šťovíček, Duda – Chrpa, Chlouba, Ouřada.

Motor: Kváča (Strmeň) – Babka, Vydarený, Prospal ml., M. Jandus, Doktor, Kachyňa – Heřman, R. Přikryl, Čermák – Doktor, Gilbert, M. Novák – Z. Doležal, Bradley, Beránek – P. Novák, Dančišin, Šimánek.

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokje, Motor, Chomutov, baráž, Madeta Motor České Budějovice, Piráti Chomutov, Petr Koblasa, Martin Novák, SK Sigma Olomouc, Jan Stránský, 1. česká hokejová liga, rekord, Lukáš Kovář

Porážkou v Chomutově končí Motor v baráži i s nelichotivým rekordem  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.