Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

VIDEO: Na náměstí demonstrovali lidé za nezávislost justice. Přidali se k akci Nejsme slepí!

Zhruba dvě stovky lidí se dnes večer přidaly k celorepublikové demonstraci za nezávislou justici. Reagují na aktuální dění kolem premiéra Andreje Babiše, který byl policií navržen na obžalování. Prohlásil však, že je to účelový komplot a nechal vyměnit ministra spravedlnosti.

Klíčová demonstrace probíhala v Praze. K hlavnímu městu se přidala zhruba stovka měst po celé republice. Nesouhlas s aktuálním politickým děním přišli lidé vyjádřit také v Budějcích. Na náměstí Přemysla Otakara II. přišly přibližně dvě stovky lidí. 

Během proslovů drželi lidé transparenty s nápisy „Spravedlnost je dáma, ne Babišova kur... tizána!“, „Stop socialistickému velkostatku Babiše a Tomana“, „Nechceme vládu z krimu“ nebo „Nejsme slepí!“. Tak se jmenovala i celorepubliková akce, kterou pořádal spolek Milion chvilek.

Na Facebooku se k události přidalo přes 350 lidí. „Andreji Babišovi a Miloši Zemanovi nesmíme v této rozhodné chvíli vyklidit pole. Sejděme se a dejme společně vědět, že nejen v Praze záleží lidem na jistotě rovnosti před zákonem, na zárukách právního státu a na tom, že výkonná moc nesmí za žádných okolností v demokratickém státě ovlivňovat moc soudní!“ napsali organizátoři.

Vyjádřit svůj názor a podpořit akci přišel také Mirek Toman„To, co se tady v tom státě děje, je nehoráznost. Tohle už by mělo skončit a můžeme jen doufat, že tyhle akce tomu pomohou,“ řekl.

Foto Redakce

Štítky Milion Chvilek, demonstrace, Andrej Babiš, Praha, Přemysl Otakar II., Miloš Zeman, České Budějovice, Facebook

VIDEO: Na náměstí demonstrovali lidé za nezávislost justice. Přidali se k akci Nejsme slepí!  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.