Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

A zase se točí. Vyhořelý zmrzlinový stánek na Hluboké je opět v provozu

Vyhořelý zmrzlinový stánek u mostu v Podskalí na Hluboké, který v polovině května lehl popelem, je opět v provozu. Malá pauza ale zákazníky neodradila a zmrzlinu si z oblíbeném stánku opět vychutnávají.

Oblíbený a hojně navštěvovaný zmrzlinový stánek začal hořet 17. května v brzkých ranních hodinách. Nezbylo z něj téměř nic. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Požár se jim podařilo uhasit za necelou půlhodinu. Na vyhledávání možných ohnisek byla použita termokamera. Škoda, kterou vyšetřovatel vyčíslil, byla ještě vyšší než původní milion dvě stě tisíc.

Stánek zatím není ještě úplně dodělaný. Čeká ho nový kabát. „I když stánek už stojí a podnikání jede dál, stále se obávám, že přijde něco dalšího,“ říká majitel stánku Josef Zima.

Stánek se zmrzlinou stál u mostu od roku 2011 pak ho vystřídalo jedno velké spáleniště. Plán majitele, otevřít ještě letos, se splnil. „Ohlasy na znovuotevření stánku jsou většinou pozitivní. Objevují se ale i případy, kdy jsou lidé nepřející,“ dodává Zima. Sám majitel říká, že se občas objeví někdo, kdo má ironickou poznámku.

Otevřený je podle počasí, a to od desáté hodiny dopoledne do sedmé večer. O víkendu by mohlo být otevřeno i dýl. 

Foto Jan Pešek

Štítky stánek, požár, Hluboká nad Vltavou, hasiči, Hluboké, Podskalí, Josef Zima

A zase se točí. Vyhořelý zmrzlinový stánek na Hluboké je opět v provozu  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.