Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Záchranná služba má v Budějcích čtvrté výjezdové místo

Jihočeská záchranná služba má v Českých Budějovicích čtvrté výjezdové místo. Po stanovištích v ulici Boženy Němcové, na Pražské třídě a na letišti Planá zahájila provoz na sídlišti Vltava. Nové stanoviště bude primárně obsluhovat výjezdy v severozápadní části města. Na Vltavě budou záchranáři sloužit v nepřetržitém provozu. Novinářům to řekl ředitel jihočeských záchranářů Marek Slabý.

Uvedl, že z hlediska pokrytí nebylo nové stanoviště nezbytně nutné. „Ale jsme zde blízko občanům. Díky tomuto stanovišti navíc přestaneme ohrožovat provoz Na Dlouhé louce, přes kterou jsme sem jezdili ze stanoviště na Boženě Němcové. A u obyvatel sídlišť budeme u pacientů v řádech minut. Takže ten přínos je po více stránkách,“ uvedl Slabý.

Nové stanoviště se nachází v blízkosti tří největších českobudějovických sídlišť. Jde o Vltavu, Máj a Šumavu. Dohromady v těchto lokalitách žije přibližně třetina obyvatel města.

Jihočeská záchranná služba v minulosti uvažovala o tom, že by zřídila výjezdové místo také ve čtvrti Suché Vrbné. Slabý dnes uvedl, že tato varianta je nyní nepravděpodobná. „Od toho jsme skutečně upustili, protože je tam (do Suchého Vrbného) výborná dosažitelnost z hlavní základny v ulici Boženy Němcové. Ta posádka by tam byla tak trochu schovaná a není nutné ani hospodárné ji tam přesouvat," řekl.

Jihočeská záchranná služba má v kraji 32 pozemních stanovišť a jednu leteckou základnu v Bechyni. „Zvažujeme, že tu síť ještě rozšíříme," řekla dnes jihočeská hejtmanka Ivana Stráská. Nové výjezdové místo by mělo vzniknout koncem příštího roku u Veselí nad Lužnicí na Táborsku.

Autoři | Foto Radek Šíma

Štítky zdraví, záchranná služba, Jihočeský kraj, zdravotnická záchranná služba, České Budějovice, Vltava, Božena Němcová, Marek Slabý, sídliště, Planá, Suché Vrbné, Ivana Stráská, Šumava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranná služba má v Budějcích čtvrté výjezdové místo  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.