Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

V Radošovicích hořela střecha domu, na místo byl přivolán psycholog

Tři jednotky hasičů zasahovaly včera po sedmé hodině ráno u požáru střechy rodinného domu v Radošovicích. Hasiči na místě zjistili, že se jedná o požár podkroví venkovského stavení, který se rozšířil i do střechy. U požáru byla nutná také intervence psychologa pro majitelku domu.

K nahlášenému požáru vyjížděli profesionální hasiči ze stanice České Budějovice a jednotky dobrovolných hasičů obcí Žabovřesky a Netolice. „Hasiči ihned zahájili hasební práce. Zásah vedli jak vně domu tak i vnitřkem. Během půl hodiny dostali požár pod kontrolu. Následovalo rozebírání střešní konstrukce, vynášení materiálu ze zasaženého podkroví a dohašování,“ uvedla tisková mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Požár byl úplně uhašen zhruba po hodině a půl. „U požáru byla nutná také intervence psychologa hasičů Jihočeského kraje a člena posttraumatického týmu pro majitelku domu,“ dodala Matějů. Vyšetřovatel stanovil výši vzniklé škody na milion korun. Hasiči svým zásahem uchránili další majetek v hodnotě dvou milionů korun. Příčina vzniku požáru je v šetření. 

Foto hzsjck.cz

Štítky hasiči, požár, Radošovice, dům, střecha, České Budějovice, Netolice, Žabovřesky, Jihočeský kraj

V Radošovicích hořela střecha domu, na místo byl přivolán psycholog  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.