Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Náměstek primátora poděkoval dvěma strážníkům. Zachránili život sebevrahovi

Erik Heike a Jan Plánský. Tak se jmenují dva strážníci městské policie, kterým dnes na radnici poděkoval náměstek primátora Juraj Thoma. Na konci června se jim totiž podařilo zachránit život muži, který se rozhodl spáchat sebevraždu.

O osmadvacetiletém muži, který si chce vzít život, informovat strážníky jeho kamarád. Erik Heike a Jan Plánský neváhali a okamžitě vyjeli na místo na sídlišti Vltava a cestou informovali Policii České republiky a záchranáře. Oznamovatel dovedl hlídku do bytu, kde na balkoně ležel muž v bezvědomí, který po požití alkoholu spolykal prášky. Strážníci mu poskytli první pomoc, zkontrolovali dýchací cesty a vyčkali do příjezdu lékaře.

„Pracovali rychle a profesionálně. Poděkování si zaslouží. U městské policie pan Plánský slouží jedenáct let a jeho kolega Hieke devět let. Oba jsou držiteli medaile II. stupně Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje. V mnoha případech se jim totiž podařilo najít hledané osoby jen několik minut po vyhlášení pátrání,“ uvedl náměstek primátora Juraj Thoma.

Foto c-budejovice.cz

Štítky policie, sebevrah, záchrana, život, Juraj Thoma, Česko, Vltava, Jihočeský kraj

Náměstek primátora poděkoval dvěma strážníkům. Zachránili život sebevrahovi  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.