Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Solnice získala další ocenění

Dalším oceněním se může chlubit nové zrekonstruovaná budova Solnice. Tentokrát získala Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví. Ocenili hlavně citlivou a zdařilou realizaci záměru investora, ale i snahu o zachování autentičnosti.

Cenu Svazu podnikatelů ve stavebnictví České republiky dostala začátkem týdne budějcká Solnice. Oceněna byla za citlivou a mimořádně zdařilou realizaci záměru investora, jeho pokoru při obnově objektu, volbu projekčního i realizačního týmu, včetně specialistů a restaurátorů.

Akcentována byla i snaha o maximální zachování autentičnosti. To vše vedlo k vytvoření výjimečného díla, které České Budějovice obohatilo o další cenné ohlédnutí do historie a zároveň otevřelo dveře do současnosti.

„Tento zdařilý projekt získal Cenu města za rok 2018, kterou předal primátor Jiří Svoboda investorovi Václavu Študlarovi už 16. září 2019," uvedla mluvč magistrátu Jitka Welzlová.

Autoři | Foto Jana Kroneislová

Štítky Solnice, ocenění, rekonstrukce, investor, Jiří Svoboda, Česko, České Budějovice

Solnice získala další ocenění  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.