Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Mladý muž si zapálil na dětském hřišti, odcházel s pokutou

Čtveřice mladých si mužů si ke svému „dýchánku“ vybrala dětské hřiště na Sokolském ostrově. Nic by se nestalo, kdyby si jeden z mužů nezapálil cigaretu. Za přestupek proti zákonu o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek zaplatil kuřák pokutu.

Strážníci městské policie vyjížděli včera večer na dětské hřiště na Sokoláku, kde seděla parta mladých lidí. Jeden z nich si totiž v tomto místě zapálil cigaretu. Strážníci kuřáka zastihli ještě na místě. S poučením o zákazu kouření na dětském hřišti si mladý muž odnesl pokutu.

„Na dětských hřištích je však zakázáno i požívání alkoholu. Obecně závazná vyhláška města o ochraně veřejného pořádku, veřejné zeleně a čistoty vymezuje veřejná prostranství, na nichž se zakazuje požívání alkoholických nápojů. Mezi ně patří i dětská hřiště, pískoviště, otevřená sportoviště a v okruhu 20 metrů od nich,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková, která dodala, že za uvedené přestupky hrozí pachateli pokuta příkazem na místě až do 10 tisíc korun.

Foto mpolicie.c-budejovice.cz

Štítky přestupek, městská policie, Sokolský ostrov, České Budějovice, dětské hřiště

Mladý muž si zapálil na dětském hřišti, odcházel s pokutou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.