Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Kamion najížděl na osobák, videem se už zabývá policie

Jeden z našich čtenářů nám zaslal video, ve kterém řidič kamionu zezadu najíždí na osobní auto. K nebezpečnému manévrování řidiče došlo na dálnici D3 na hlavním tahu z Budějc na Ševětín. Šofér kamionu má navíc v ruce telefon, do kterého za jízdy kouká. Video už má v rukou policie, která se případem bude dál zabývat.

Video bylo natočeno v neděli v šest hodin večer v úseku České Budějovice – Ševětín. „Naše rychlost byla v tomto omezení 75 kilometrů v hodině na tempomatu, jelikož byla snížená viditelnost, z důvodů husté mlhy, toto se řidiči kamionu zřejmě nelíbilo, tak nás zezadu začal ohrožovat. V jednu chvíli nás spojovala snad jen jedna přerušovaná čára. V případě vběhnutí zvěře do vozovky nebo jiné nepředvídatelné události, při které bychom museli brzdit, by do nás zezadu naboural,“ napsal k videu řidič osobního auta.

Na názor jsme se zeptali dopravního experta Romana Budského. Podle něj se řidič kamionu držel nebezpečně blízko za před ním jedoucím osobním autem. V případě, že by jeho řidič náhle prudce zpomalil či dokonce zastavil, nešlo by zabránit střetu.  

„Je velice nekolegiální těsně se za husté mlhy nalepit za vpředu jedoucí vůz a snažit se ho takto přimět ke zrychlení či si vynutit vytvoření prostoru k předjetí - v našem případě by tomu bylo za cenu přestupku v podobě nedovolené jízdy po krajnici. Ani použití dálkových světel nebylo ze strany řidiče kamionu na místě - jednak to bylo v rozporu se zákonem o silničním provozu, jednak to silně oslňovalo řidiče osobního vozu, což mohlo být příčinou vážné dopravní nehody,“ uvedl k videu Budský.

Video už má v rukou policie, která se případem bude dál zabývat.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Čtenář Budějcké Drbny

Štítky kamion, najíždění, policie, Českobudějovicko, automobil, České Budějovice, Ševětín, Dálnice D3, Roman Budský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Kamion najížděl na osobák, videem se už zabývá policie  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.