Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Největší jihočeský vánoční strom bude patrně v Temelíně

Neobvyklý pohled čeká lidi, kteří o prvním adventním víkendu budou projíždět kolem Jaderné elektrárny Temelín. Energetici totiž na jednu z chladicích věží promítnou desítky metrů vysoký vánoční stromek. Jihočeský Temelín bude jednou z tří elektráren Skupiny ČEZ, které budou takto svátečně osvětleny. Akce je součástí vánoční kampaně Skupiny ČEZ „Rozsvítili jsme vánoční stromy po celé zemi“. Řidiči i chodci v okolí temelínské elektrárny by měli být o víkendu zvlášť opatrní.

Stovky stromečků na náměstích po celé zemi se rozzáří díky podpoře Skupiny ČEZ. „Rozsvícení vánočních stromků nám má připomenout, že začíná adventní čas. Společně s vánočními trhy a stánky s punčem vytváří ve městech nezaměnitelnou atmosféru. A podporou rozsvícení vánočních stromků chceme poděkovat obcím v okolí našich jaderných elektráren za celoroční spolupráci,“ uvedl Bohdan Zronek, člen představenstva ČEZ a ředitel divize jaderná energetika.

Jen v okolí temelínské elektrárny to bude 28 nejbližších obcí. Na svítící stromek budou moci lidé narazit i na méně obvyklých místech. Speciální projekce promítne vánoční stromek na chladicí věže u jaderných elektráren Dukovany a Temelín a teplárny Trmice. „Ve všech případech se netradiční videomapping uskuteční ve dnech 30. listopadu a 1. prosince. I když promítání nebude spojeno s žádnou doprovodnou akcí, půjde o hodně netradiční podívanou. Proto si dovolíme apelovat na maximální opatrnost a soustředěnost při jízdě i případném pohybu podél komunikací," řekl tiskový mluvčí elektrárny Marek Sviták.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Marek Sviták

Štítky Temelín, Vánoce, strom, Českobudějovicko, vánoční stromek, ČEZ, elektrárna, Jaderná elektrárna Temelín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší jihočeský vánoční strom bude patrně v Temelíně  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.