Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Ať to tu s prací nikdo nepřehání, vyhněte se ale sociální podpoře, radil anděl Budějčákům

Tradiční přílet anděla sledovalo včera večer zaplněné budějcké náměstí. Diváky neodradila ani zima, která v krajském městě panovala. Po sletu z Černé věže se anděl snesl mezi lidi a u vánočního stromu přednesl davu své poselství. Ne všechny ale každoroční akce potěšila.

„Přilétám z nebes k vám, neb tu mám práci. Zdravím vás, milý Budějčáci. Po roce ve svitu záře, zdravím zas všechny známé tváře. Z nebeské oblohy nesu vám jednoduchá přání," začal svůj projev. Anděl upozornil, aby to lidé v Českých Budějovicích nepřeháněli s prací. „Ale pozor, vyhněte se sociální podpoře,“ dodal.

V proslovu apeloval na děti, které přes rok zlobili. Poradil, ať odloží a vypnou mobilní telefony, čímž potěšil hlavně rodiče. „Vidíš, ten mluví o tobě,“ reagovala hned ke svému synovi Martina Z.

Anděl se dotkl i politické scény. „Otevírám si dvířka zadní, kynu přehnaně pravicí. Zdravím Vás konšelé, páni radní, neboť my andělé, jsme vždy přející,“ řekl. Poté obešel celé náměstí a pozdravil všechny, kteří se nenechali odradit davem a na tradiční akci na náměstí dorazili.

Přílet anděla 2019

Pátek, 6. prosince 2019, 09:44

Přílet anděla 2019
Přílet anděla 2019

Ne všem se ale andělův projev líbil. „Projev? Katastrofa. Co to mělo sakra znamenat? To měla být jako nějaká výchova dětí? Vždycky se přálo něco jako ať jsou všichni spolu, zdraví, šťastní.. A letos - schovejte mobily, neberte sociální podporu nebo co?
Příšerný. Fakt hrůza,"
napsala Kačenka S. na Facebook. 

Mnozí také upozorňovali na to, že celá akce probíhá už několik let stejně. „Nechtělo by to už trochu změnit? Vymyslet něco nového? Je to tradice, ale i ty se přeci mohou měnit. A tady by to určitě nebylo na škodu,“ řekl Martin K.

Měl by se tradiční přílet anděla změnit?

Celkem hlasovalo166 čtenářů

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky Anděl, advent, náměstí, České Budějovice, Černá věž, Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ať to tu s prací nikdo nepřehání, vyhněte se ale sociální podpoře, radil anděl Budějčákům  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.