Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Českobudějovické letiště opustil vedoucí marketingu Pammer

Společnost Jihočeské letiště České Budějovice opustil vedoucí leteckého marketingu a cestovního ruchu Dieter Pammer. Odešel na vlastní žádost k 31. prosinci. Pammer přišel do společnosti v polovině roku 2018 s tím, aby pomáhal areál uvést do provozu. Dieter má na svém kontě bohaté zkušenosti, protože působil třeba v Egyptě, Linci, ale i v letecké společnosti legendárního závodníka Nikiho Laudy.

Letiště, do jehož rekonstrukce Jihočeský kraj a České Budějovice, investovaly v posledních letech stovky milionů korun, v polovině loňského roku zahájilo zkušební provoz. „Dieter Pammer se rozhodl ukončit své působení ve společnosti,“ uvedl v bilanční zprávě za rok 2019 člen představenstva letiště Robert Kala.

Pammer v minulosti pracoval například na letišti v Linci. „Má zkušenosti s rozlétáním letecké společnosti Nikiho Laudy, je to rakouský odborník, který se zabývá letectvím,“ uvedl krajský radní Antonín Krák v červenci 2018, když oznamoval, že společnost Pammera angažovala.

Loni českobudějovické letiště evidovalo 4 214 vzletů a přistání. Z toho 370 bylo mezinárodních. Zatímco loni byl provoz v areálu jen přes den, od ledna zahájilo zkušební provoz i v noci.

Bývalé vojenské letiště v Plané u Českých Budějovic se rozkládá na ploše 300 hektarů. Akcionářem společnosti jsou Jihočeský kraj a České Budějovice. Město však chce svůj podíl prodat kraji. Rozhodli o tom na prosincovém zasedání českobudějovičtí zastupitelé. Město čeká na výsledek zadaného posudku, který by měl stanovit cenu areálu.

Autoři | Foto

Štítky letectví, správa, personální, letiště, Jihočeský kraj, České Budějovice, Niki Lauda, Linec, Egypt, Antonín Krák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Českobudějovické letiště opustil vedoucí marketingu Pammer  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.