Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Šedesátiletý motorkář se snažil ujet strážníkům, byl podnapilý

Českobudějovičtí strážníci naháněli motorkáře, který se jim snažil ujet. Pozornost na sebe upoutal tím, že jel v protisměru a nesvítilo mu zadní světlo. Hlídka se ho snažila zastavit – marně. Šedesátiletý řidič začal ujíždět. Nakonec nadýchal 0,41 a 0,38 promile alkoholu.

Hlídka si staršího řidiče všimla ve čtvrtek krátce před osmou hodinou večerní. Motorkář projel Širokou ulicí v protisměru a navíc mu nesvítilo zadní světlo. „Strážníci se okamžitě rozhodli muže na motorce zastavit. Ten ale na výzvu k zastavení nereagoval a snažil se ujet. Hlídce městské policie se ho podařilo zastavit zablokováním silnice v ulici F. A. Gerstnera. Jak se ukázalo, šedesátiletý řidič měl dobrý důvod, proč se se strážci zákona nesetkat,“ uvedla tisková mluvčí strážníků Věra Školková.

Strážníci z jeho dechu cítili alkohol. Muži dali dýchnout a výsledek byl 0,41 a 0,38 promile alkoholu. Na místo proto přivolali hlídku policie, která si celý případ převzala k dalšímu šetření. Šedesátiletého muže nyní čeká pokuta od 2,5 do 20 tisíc korun, a navíc zákaz činnosti  po dobu 6 měsíců až jednoho roku.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky alkohol, městská policie, České Budějovice, pokuta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šedesátiletý motorkář se snažil ujet strážníkům, byl podnapilý  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.