Počasí dnes14 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Na jihočeských sjezdovkách připadl sníh, bruslit na Lipně se nedá

Na jihočeských sjezdovkách přibylo o víkendu trochu přírodního sněhu, ve středisku Zadov bylo možné díky poklesu nočních teplot spustit zasněžovací systém. V sobotu tam lyžovalo okolo 800 lidí, dnešní návštěvnost byla srovnatelná. Ve skiareálu Lipno se přes víkend vystřídalo v součtu něco přes 2000 lidí. Zamrzá tam i jezero, ale bruslení ještě není bezpečné.

Led na lipenském jezeře zatím měří jen pár centimetrů. „Je ještě slabý. Vstupovat na něj, to je hazard se životem," řekl Jiří Falout z lipenského skiareálu.

S víkendovou návštěvností lipenských sjezdovek jsou provozovatelé podle Falouta spokojení. V sobotu se v areálu konal rodinný závod s účastí skoro stovky závodníků. „Zájem byl vyšší než v loňském roce, což nás překvapilo, protože to počasí nebylo ideální. Tady sněžilo, ve městě pršelo," uvedl.

Skiareál Lipno nabízí téměř pět kilometrů sjezdovek. Pokud teploty v nejbližších dnech umožní vyrábět technický sníh, mohla by se tam podle Falouta v příštím týdnu otevřít další sjezdovka Promenádní.

V šumavském středisku Zadov se lyžuje v areálu Kobyla, v týdnu tam byly školní lyžařské kurzy. Víkendovou denní návštěvnost kolem 800 lyžařů zhodnotil Petr Vondraš ze střediska jako standard. Uvedl, že pokud bude možné vyrábět technický sníh i v příštím týdnu, mohlo by se v areálu Kobyla začít lyžovat i na sjezdovce U můstků.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, rekreace, hory, Jihočeský, sjezdovka, Vodní nádrž Lipno, Zadov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na jihočeských sjezdovkách připadl sníh, bruslit na Lipně se nedá  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.