Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Běžci otestují runway letiště. Závod doplní nabitý doprovodný program

Už příští týden přivítá budějcké letiště běžecký seriál Runway run České Budějovice. Po zrušené jarní sezoně přichystal Runczech letní závody na letištích v České republice. Připraveny jsou dva pětikilometrové okruhy a závod pro děti i celé rodiny. Dvoudenní akci doplní bohatý doprovodný program.

Seriál odstartuje v pátek 10. července pětikilometrovým Sunset runem. Následovat budou tři sobotní závody Breakfast run, Bambini run a dm rodinný běh. „Kapacita je nastavena na nějakých 1500 běžců. Aktuálně je vyprodáno zhruba 500 registrací. Obrovský zájem je samozřejmě o ten první běh, při západu slunce,“ uvedl na tiskové konferenci zástupce Runczech Tomáš Coufal. Registrace mohou zájemci kupovat online

Na start se postaví také elitní běžci. Budějcký závod si nenechá ujít elitní běžec David Vaš. „Je to skvělá myšlenka, běžet na letišti. Bude to moje premiéra, takže si to určitě nenechám ujít. Mám sice nabitější program, takže nebudu asi úplně závodit, ale zúčastním se určitě. Je super, že to je po rovině, určitě budou padat dobré časy,“ řekl Vaš.

Svou účast potvrdila i Eva Vrabcová Nývltová s dvouměsíční dcerou Adélkou. „Pomalu už se začínám rozbíhat u nás v lese s kočárkem, hrozně mi běhání chybělo. Na Runway Run České Budějovice se těším moc, bude to zase něco nového, a navíc to bude i první Adélky závod. Tří kilometrový rodinný běh si dáme všichni společně a já si určitě zkusím proběhnout i pětku,” řekla běžkyně.

Pro diváky bude připraven také doprovodný program. „Diváci se budou moct projít letištěm. Připravili jsme pro ně autentické fyzické kontroly, dostanou se na místa, kam se běžně cestující nedostanou. Uvidí sokolníky, což jsou strážci prostoru nad letištěm. Bude také možnost podívat se do jednoho z historických vojenských bunkrů,“ popsala mluvčí letiště Martina Vodičková.

Půlmaraton České Budějovice

Kvůli situaci s koronavirem musel Runczech zrušit celou jarní sezonu. Většina závodů byla přesunuta na podzim, ty pražské musely být zrušeny. „Musím tak s těžkým srdcem oznámit, že z důvodu těchto omezení jsme pro rok 2020 nuceni zrušit tři naše pražské závody: Volkswagen Maraton Praha, Sportisimo 1/2Maraton Praha a Birell Grand Prix Praha. Toto rozhodnutí se nám nedělalo lehce. Víme, kolik úsilí jste všichni vložili do přípravy - běžci, dodavatelé i dobrovolníci, a jak velká byla očekávání a nadšení," uvedl v tiskové zprávě předseda organizačního výboru RunCzech Carlo Capalbo.

Devátý ročník budějckého půlmaraton byl přesunut z původního termínu na 31. října. I na tento závod mohou lidé stále kupovat registrace. 

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky RunCzech, Runway run, běh, závod, Letiště České Budějovice, letiště, České Budějovice, Česko, Praha, Volkswagen, Grand Prix, Organizační výbor Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky, Eva Vrabcová Nývltová, Carlo Capalbo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Běžci otestují runway letiště. Závod doplní nabitý doprovodný program  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.