Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Hokejisté Black Dogs VŠTE chtějí v univerzitní lize opět překvapit

S chutí útočit na nejvyšší příčky vstoupí vysokoškolský tým Black Dogs Budweis VŠTE do nového ročníku Univerzitní ligy ledního hokeje. Bude to mít ale těžší. Atraktivní soutěž se rozšířila na deset účastníků, když přijala kluby Riders Univezita Pardubice a North Wings Ústí nad Labem. Právě severočeského nováčka přivítají Jihočeši v premiéře 28. září na domácím ledě v Hokejovém Centru Pouzar.

„Udrželi jsme a doplnili mužstvo o další studenty, a byť jsme asi nejmenší univerzitou v lize, chceme mířit vysoko. I když prakticky všichni posilují. Úroveň soutěže strmě roste a všimli si toho i extraligové týmy. Někde se už mluví dokonce o farmě,“ říká trenér David Oulík, po loňské sezoně vyhlášený nejlepším koučem. V kádru má třeba nejlepšího útočníka ligy Tomáše Vochozku či Martina Koupala a Vladimíra Hanuse, studenty, kteří školnímu týmu dali nyní přednost před druholigovým IHC Písek.

Hráči Black Dogs loni šokovali třetím místem po základní části a mohli jen litovat, že koronavirová pandemie nedovolila hrát play off O Palachův pohár. Už v dubnu proto začala příprava na nový ročník, i když kvůli opatření proti šíření nemoci covid-19 se trénovalo ve dvou oddělených skupinách. Od srpna je pak tým na ledě. Součástí herní přípravy je i Tipsport UNI Cup, v němž Black Dogs vyřadil na úvod Akademiky Plzeň na zápasy 2:0 a postoupil do semifinále.

„Prestiž univerzitní ligy roste a těší nás, že jsme její součástí a můžeme v ní zastupovat město a jižní Čechy. Zájem o ní měly i další univerzitní kluby, nejen z Ústí a Pardubic, ale nesplnily kritéria,“ říká Jaromír Vrbka, kvestor VŠTE, která se podílí na chodu klubu a poskytuje mu zázemí. Oceňuje, že se podařilo nalézt společnou řeč s extraligovým Madeta Motor, jejímž výsledkem bude memorandům o spolupráci.

„Půjde o základ užší spolupráce a propojení nejen ve sportu, ale i třeba v marketingu a charitě. Podobnou dohodu nedávno uzavřel nejlepší univerzitní tým Engineers Prague s prvoligovou HC Slavií a chystají se na to i jinde. Junioři jsou prostě zajímavá hráčská kategorie,“ dodal Jaromír Vrbka.

Zpestřením sezony bude 5. listopadu městské vysokoškolské derby s Jihočeskou univerzitou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky hokej, Black Dogs, univerzitní liga, HC Dynamo Pardubice, Madeta Motor České Budějovice, HC Slovan Ústí nad Labem, Vrbka, HC Slavia Praha, HC Škoda Plzeň, Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Black Dogs VŠTE chtějí v univerzitní lize opět překvapit  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.