Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

I přes omezení je o svatby na radnici zájem. Ano si v pátek řekne šest párů

I přes aktuální epidemickou situaci a nařízení vlády je o svatby na českobudějovické radnici zájem. Už tento pátek si své ano v centru města řekne celkem šest párů. Podle mluvčí města jde přitom o téměř rekordní číslo. Svateb se může od dnešního dne účastnit 15 lidí.

O svatbu na českobudějovické radnici je i v těchto dnech zájem. V pátek 20. listopadu se zde rozhodlo vzít celkem šest párů. „V tomto čase jde skoro rekordní číslo,“ uvedl náměstek primátora Ivo Moravec, který bude v pátek v roli oddávajícího.

Lidem nevadí ani fakt, že se svateb může účastnit pouze omezený počet lidí. Dosud mohlo být na svatbě přítomo pouze deset lidí. Od dnešního dne se počet zvýšil na patnáct. „Do počtu musí být započítáni i oddávající, ceremoniářka, matrikářka a varhaník. Beru to ale jako komorní radostnou událost a věřím, že novomanželé budou žít šťastně a jednou možná svým  dětem i vnoučatům budou vyprávět, že jejich svatba byla „covidová“,“ dodává Moravec.

Změnu opatření pro hromadné akce ve vnitřních prostorech kabinet schválil, aby ladilo s pravidly podle rizikového skóre protiepidemického systému PES. Trvání nového limitu účastníků je zatím nastavené do ukončení nouzového stavu 20. listopadu.

Ohodnoť článek

Foto pixabay.com

Štítky svatba, České Budějovice, koronavirus, omezení, radnice, Ivo Moravec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

I přes omezení je o svatby na radnici zájem. Ano si v pátek řekne šest párů  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.