Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Vlak u Včelné srazil muže. Ten na místě zemřel

Českobudějovičtí kriminalisté vyšetřují od dnešního odpoledne tragickou dopravní nehodu, ke které došlo na železnici mezi Včelnou a Českými Budějovicemi. Osobní vlak zde srazil muže, který nehodu nepřežil. Během několika hodin jde o druhou vlakovou havárii u Včelné.

K nehodě došlo pár minut po 16 hodině mezi zastávkami Včelná a České Budějovice – Jižní zastávka. „Předběžně lze uvést, že byl sražen muž v kolejišti, kdy tímto úsekem projížděla motorová vlaková souprava. Strojvůdce nedaleko obytné části krajského města při spatření osoby okamžitě použil rychlobrzdu, ale střetu již nemohl zabránit," uvedl policejní mluvčí Milan Bajcura. Muž podle něj utrpěl těžká zranění, kterým na místě podlehl.

Ve vlaku cestovalo téměř 60 lidí. Nikdo ale podle dostupných informací nebyl zraněn. „Případ si převzali českobudějovičtí kriminalisté z oddělení obecné kriminality, kteří prověřují okolnosti popsané mimořádně události," dodal mluvčí.

Ve stanici Včelná vykolejil osobní vlak, nikdo se nezranil

Na trati vedoucí do Rakouska dnes dopoledne vykolejil ve stanici Včelná u Českých Budějovic osobní vlak. Příčinou byla závada na vagonu. Ve vlaku cestovalo šest lidí. Nikdo z nich ani personálu se nezranil. Provoz nemusel být přerušen.

Během několika hodin jde o druhou vlakovou nehodu na Českobudějovicku. Na Štědrý den vykolejil ve stanici Včelná osobní vlak. Příčinou havárie byla závada na vagonu. Při včerejší nehodě naštěstí nebyl nikdo zraněn.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nehoda, krimi, vlak, Včelná, havárie, České Budějovice, Štědrý den, okres České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vlak u Včelné srazil muže. Ten na místě zemřel  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.