Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Hokejový útočník Adamský již nebude hrát za České Budějovice

Hokejový útočník Martin Adamský již nebude hrát za extraligové České Budějovice. Devětatřicetiletý hráč nastoupil za Motor v pěti utkáních formou takzvaných střídavých startů, po středečním zápase proti Plzni se s trenérem Václavem Prospalem dohodl, že dál bude hrát jen za prvoligový Havířov.

„Oznámil jsem Vaškovi, že tady končím a vracím se domů za rodinou. Když jsem přišel do týmu před čtyřmi týdny, udělali jsme férovou dohodu, že zkusíme pět zápasů do konce roku. Nyní jsme s manželkou usoudili, že pro rodinu bude lepší můj návrat. Vašek to přijal úplně super," uvedl Adamský pro web hokej.cz.

Zkušený útočník v létě skončil v extraligovém Třinci, s nímž získal dva mistrovské tituly, a zamířil do Havířova. Na začátku prosince se domluvil na spolupráci s nováčkem nejvyšší soutěže, v jehož dresu vstřelil v pěti utkáních jeden gól.

„K mému kroku nepřispěla ani tolik velká vzdálenost, ale moje cíle jdou s věkem prostě už trochu jinak. Jestli budu mít na kontě 930 zápasů nebo o pět méně, to je prakticky jedno. Stejně bych už nedosáhl na tisícovku. Ani na 250 gólů potřebných ke vstupu do Klubu střelců," řekl Adamský.

Odchovanec Kopřivnice má na kontě 937 zápasů v extralize, ve kterých vstřelil 223 branek a přidal 190 asistencí. Vedle Třince a Českých Budějovic hrál i za Plzeň.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto hcmotor.cz

Štítky hokej, extraliga, Martin Adamský, Madeta Motor České Budějovice, Václav Prospal, HC Škoda Plzeň, HC AZ Havířov 2010, útočník, HC Oceláři Třinec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejový útočník Adamský již nebude hrát za České Budějovice  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.