Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Na výstavišti začala stavba vakcinačního centra. V příštím týdnu se otestuje provoz

Krátce po desáté hodině dopoledne začala dnes na budějckém výstavišti stavba vysokoprůtokového vakcinačního centra. Dokončena by měla být do konce týdne. V příštím týdnu plánuje kraj otestovat provoz centra. Jako první by se zde mohli očkovat záchranáři.

Na zahájení stavby se dorazil dnes dopoledne podívat hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba. „Rádi bychom, aby do konce týdne vakcinační centrum stálo. Během víkendu ho potom dovybavíme nábytkem, abychom na začátku týdne mohli otestovat jeho provoz,“ uvedl Kuba.

Jako první by se zde měli naočkovat záchranáři. Na následující týden bude mít kraj k dispozici zhruba 5 800 očkovacích dávek. „Dnes jsme si vyzvedli ještě jednu bednu navíc a dnes by nám měla dorazit ta standardní dovážka od společnosti Pfizer. Na tenhle týden tedy máme nějakých zhruba 5800 dávek, což nám umožní dokončit očkování všech zdravotníků a lidí v sociálních službách. Potom budeme moc zahájit očkování ambulantních lékařů, praktiků, záchranářů a lidí, které budeme následně potřebovat, aby nám pomáhali ve vakcinačním centru,“ popsal Kuba.

Personál centra by měly tvořit nejméně dva vakcinační týmy, které by tvořili tři administrativní pracovníci, dvě sestry a jeden lékař. Spolu s dalšími pracovníky by jednu vakcinační jednotku tvořilo zhruba 18 pracovníků.

Administrativní pracovníky hledá kraj ve spolupráce s integrovaným záchranným systémem, magistrátem města, krajským úřadem, ale i dalších okresních úřadů. Zdravotnickou část by měl tvořit nemocniční personál s ambulantními a praktickými lékaři. „Do 15. února už chceme mít jasnější představu o konkrétním rozpisu služeb, a jak to bude vypadat,“ řekl hejtman.

Čtete také:

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Redakce

Štítky očkování, koronavirus, očkovací centrum, Martin Kuba, Pfizer, Jihočeský kraj, kongresové centrum

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na výstavišti začala stavba vakcinačního centra. V příštím týdnu se otestuje provoz  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.