Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Záhrádkáři a kutilové se letos Hobby nedočkají. Agrosalon se zatím stále připravuje

Výstaviště v Českých Budějovicích ruší každoroční veletrh Hobby, který se měl konat v polovině května. Důvodem je koronavirová situace a vládní opatření. Pokud by se aktuální epidemická situace zlepšila, vedení by uspořádalo náhradní, menší výstavu. Svou největší akci, agrosalon Země živitelka, výstaviště ale nadále připravuje.

Letošní 29. ročník výstavy Hobby 2021 byl zrušen. Akci navštíví každoročně více než 40 tisíc lidí z celé republiky, kde mohou vidět více než 300 vystavovatelů. Výstava se zaměřuje zejména na zahrádkáře, pěstitele a kutily. Již v únoru byl zrušen stavební veletrh i konference plánované do vnitřních prostor, které měly být součástí Hobby.

„Hobby je ve svém plném rozsahu zrušené, budeme s vystavovateli jednat o přesunutí na podzimní termín. Když to dovolí podmínky, nahradíme (Hobby v květnu) nějakou menší výstavou, abychom dali hlavně menším vystavovatelům šanci prodat svoje výpěstky. Hobby tak, jak známe, musíme v jarním termínu ale bohužel zrušit," řekl předseda představenstva výstaviště Mojmír Severin.

Země živitelka se připravuje

Zmíněný agrosalon Země živitelka, byl loni rovněž zrušen, avšak pro rok 2021 výstaviště akci stále plánuje. Firma jedná s jednotlivými organizátory, kterým pronajímá prostory na výstavy, jako jsou pivní festival, Rallye Český Krumlov nebo výstava psů. Zaměstnanci výstaviště pomáhají jako dobrovolníci v očkovacím centru, které se nachází v pavilonu T1.

Koronakrize přinese výstavišti velké ztráty, které sahají přes 50 milionů korun, neboť byla v minulém roce zrušena Země živitelka, kterou přilákalo necelých 124 tisíc lidí. Jednou z mála akcí byly podzimní trhy, kdy firma zavedla vstupní turnikety, díky nimž lze sledovat počet návštěvníků.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Alena Voglová, ČTK

Štítky výstaviště, Země živitelka, akce, koronavirus, výstava, kongresové centrum, České Budějovice, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záhrádkáři a kutilové se letos Hobby nedočkají. Agrosalon se zatím stále připravuje  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.