Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sokol Hluboká přivítá na prvního máje druhého nováčka extraligy - Blesk Jablonec nad Nisou

Česká baseballová extraliga pokračuje o prvním májovém víkendu čtvrtým kolem. Po Eagles Praha, Tempu Praha a brněnských Dracích přijede k extraligovému nováčkovi na Hlubokou druhý letošní novic – tým Blesk Jablonec nad Nisou.

Sokol i Blesk se dobře znají z 1. ligy, i když oba pro extraligu posílily o zkušené hráče. V Jablonci hostuje z Techniky Brno slovenský talent Mário Gottschall, který je nejlepším pálkařem Blesku. Na nadhozu Jabloneckých dominuje další import, Američan James Smiley. Blesk, který se zatím v extralize hledá, povede do trojutkání hrající trenér, čtyřicátník Michael Kubina.

Sokolu Hluboká se daří především na nadhozu. V první desítce nadhazovačů extraligy jsou aktuálně hned tři borci Hluboké, Novozélanďan Jimmy Boyce, Australan Billy Parsons a dominuje jí Jan Novák, který ve svých třech prvních utkáních naházel vždy více než jedenáct  strikeoutů (12 – 12 – 11) a vytvořil tak historický rekord extraligy. Jak řekl po nedělním vítězném utkání s úřadujícím mistrem Draci Brno trenér Zdeněk Josefus, musíme více bodovat, a proto trénink v tomto týdnu zaměřili Hlubočtí hlavně na sílu a dynamiku na pálce, kde se ve statistikách zatím nejvíce daří Wesley Roemerovi a Michalu Soukupovi.  

Na prvního máje se první utkání hraje na Hluboké od 13. hodin. „Chceme dávat stále větší prostor našim odchovancům a tak jako starter začne první utkání na nadhozu Petr Vojta. Druhý zápas bude pokračovat od šestnácté hodiny, respektive půl hodiny po skončení prvního duelu, a tady se jako starter představí Jimmy Boyce, který si proti Drakům před týdnem zahrál výborně i v poli. Letos se nám zatím začátky utkání daří, nedovolujeme soupeři moc bodovat a věřím, že to potvrdíme i proti Blesku,“ říká předseda Sokola Hluboká a zkušený nadhazovač David Šťastný. Třetí utkání se hraje v neděli od třinácti hodin v Jablonci nad Nisou a jako starter Sokola se představí reprezentační nadhazovač Jan Novák.

Sokol Hluboká získal v průběžné tabulce zatím šest bodů a je o skóre třetí, Blesk má zatím jeden bod a desetičlennou tabulku uzavírá. Všechna tři utkání jsou streamována a živě komentována a vidět je můžete na webech pořádajících týmů a nebo na webu České baseballové asociace.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Tisková zpráva

Štítky Sokol, Hluboká, baseball, extraliga, Jablonec nad Nisou, Svátek práce, Praha, Česká baseballová extraliga, Blesk, James Boyce, VSK Technika Brno, Hluboké, Česká baseballová asociace, David Šťastný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sokol Hluboká přivítá na prvního máje druhého nováčka extraligy  -  Blesk Jablonec nad Nisou  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.