Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Budějčáci zvolili v participativním rozpočtu města realizaci skateparku v Suchém Vrbném

Ve druhém ročníku participativního rozpočtu PRO Budějce veřejnost podpořila celkem 48 projektů. Absolutním favoritem hlasování se stal projekt Skatepark Suché Vrbné. Lidé mohli rozhodovat o části veřejného rozpočtu Českých Budějovic v první polovině června.

Celkem 48 návrhů z 68 projektů přihlášených do letošního ročníku participativního rozpočtu poslali lidé svými hlasy do dalšího kola. Do hlasovaní v období od 1. do 15. června se mohl zapojit každý plnoletý Budějčák. Největší míru podpory získal projekt Skatepark Suché Vrbné s 624 hlasy. Uspěly také návrhy na obnovu zaniklých polních cest Haklovy Dvory, modernizaci stezky u Vrbenských rybníků nebo výstavbu workoutového hřiště na Pražském předměstí.

Podpořené projekty posoudí město

Zástupci města v červenci posoudí proveditelnost jednotlivých projektů. Výsledky posudků budou k dispozici do konce srpna. Pracovní skupina se bude věnovat podpořeným projektům celé léto tak, aby se mohla v září uskutečnit veřejná prezentace projektů, a aby bylo vše připraveno na hlavní říjnové hlasování,“ informovala mluvčí primátora města Jitka Brůha Welzlová.

Za nerealizovatelné mohou zástupci magistrátu označit pouze ty návrhy, které jsou v rozporu s existujícími záměry nebo studiemi města. Uvedl to první náměstek primátora Juraj Thoma.

Vítězné plány vybere veřejnost

Na podzim rozhodnou o vítězných projektech opět lidé. „Dosavadní hlasy nejsou pro říjnové hlasování směrodatné. Všechny projekty, které projdou hodnocením proveditelnosti jako realizovatelné, začínají v říjnu od nuly,upřesnil náměstek.

V porovnání s předchozím ročníkem vzrostla celková podpora přihlášených projektů ze strany veřejnosti téměř dvojnásobně. V souhrnu získaly letošní návrhy celkem 8 494 hlasy. Navýšily se i finanční prostředky pro realizaci projektů. Město na letošní participativní rozpočet uvolnilo 10 milionů korun.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PRO Budějce

Štítky hlasování, participativní rozpočet, České Budějovice, projekt, rozpočet, Suché Vrbné, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Budějčáci zvolili v participativním rozpočtu města realizaci skateparku v Suchém Vrbném  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.