Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Zloději si počkali na dvojici na motokole. Pátrá po nich policie

Českobudějovičtí kriminalisté pátrají po dvou mužích, kteří jsou podezřelí z loupeže. Na konci srpna měli okrást dvojici jedoucí na elektrickém motokole. Způsobená škoda se vyšplhala na 40 tisíc korun.

K incidentu mělo dojít 21. srpna před třetí hodinou ráno na silnici mezi obcemi Závraty a Lipí. Zloději pravděpodobně věděli, že tudy dvojice na černém elektrickém motokole značky Racceway E-Babeta pojede, a rozhodli se je okrást. „Když se poškození na motokole přiblížili, zastoupili jim pachatelé cestu a posvítili nejspíše ruční svítilnou do oblasti očí řidiči motokola. Přinutili jej zpomalit a poté je srazili za použití síly z motokola, kterého se následně zmocnili,“ uvedl policejní mluvčí Štěpánka Schwarzová.

Oba pachatelé potom odjeli směrem do obce Lipí, jeden na motokole, druhý nedaleko přistaveným osobním autem. Podle policie šlo pravděpodobně o černý, čtyřdveřový Volkswagen Golf s výrazným hlasitým zvukem výfuku. Pachatelé jsou přibližně ve věku 30 let. Jeden z nich měl mít na sobě maskáčové oblečení. 

„Svým protiprávním jednáním způsobili škodu ve výši bezmála 40 tisíc korun. Pokud byste měli jakékoliv informace k možným pachatelům tohoto trestného činu, případě k odcizenému motokolu nebo k uvedenému motorovému vozidlu, kontaktujte, prosím, policii na telefonním čísle 158,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto

Štítky krimi, loupež, policie, Českobudějovicko, Lipí, Závraty, Volkswagen Golf

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději si počkali na dvojici na motokole. Pátrá po nich policie  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.