Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Jaroslav Drobný dal gól za Jindřichův Hradec a míří do Bayernu Mnichov

Zkušený brankář Jaroslav Drobný si o víkendu vyzkoušel divizní soutěž. Ve složité situaci pomohl fotbalistům Jindřichova Hradce, kteří přišli o oba své brankáře. V utkání proti Doubravce si připsal i jednu branku z penalty, ale ani to nestačilo na tři body. Zkušený fotbalista má teď namířeno má do Bayernu Mnichov.

Jindřichohradečtí fotbalisté se před utkáním s SK Senco Doubravka dostali do potíží. „V předchozím utkání se nám zranil jeden brankář, který bude chybět zhruba rok, a hned po tom i druhý. Museli jsme to řešit, protože jedinou alternativou byl 16letý brankář. Proto jsme oslovili Jardu Drobného, který má kousek od Jindřichova Hradce dům a příležitostně s námi trénuje,“ popsal předseda klubu Václav Císař

„Dobře se znám s Jiřím Mazánkem, trenérem brankářů, který to dal všechno dohromady. Byli jsme tak předběžně domluveni, že vypomůžu, když to bude potřeba, a já budu v Česku. Svoje slovo plním, takže jsem klukům rád pomohl, když je potkala taková nepříjemná situace,“ popsal Jaroslav Drobný

Jaroslav Drobný (41 let)
S fotbalem začínal v FC Slavoj Žirovnice. Z Dynama České Budějovice přestoupil na přelomu století do řeckého Panioniosu, odkud zamířil do anglického Fulhamu. Po méně vydařeném působení na ostrovech, kde nosil také dres Ipswiche, odešel do Německa. Tam hájil barvy Bochumi, Herthy Berlín, Hamburku, Werderu Brémy či Düsseldorfu. V Bundeslize nakonec odchytal 202 soutěžních utkání, ve kterých si připsal 58 čistých kont. Období mezi roky 2019 a 2021 strávil v budějovickém Dynamu.

Zkušeného brankáře, jenž působil v Řecku, Anglii či Německu, mrzel výsledek zápasu. Jindřichohradečtí doma prohráli 2:3. Nepomohla ani trefa Drobného, který se v 43. minutě trefil z penalty. 

„Řekl jsem trenérovi, že bych na ní chtěl jít já. Neměl s tím problém. Chtěl jsem si to vyzkoušet už v lize, ale šlo mi o to, aby to bylo za stavu, kdy se o něco hraje, jinak by mi to přišlo neuctivé. Věděl jsem, že ji proměním. Celkově jsem ale klukům k bodům nepomohl, což mě mrzí,“ shrnul Drobný. 

Stěhování do Mnichova

Jestli uvidí fanoušci zkušeného brankáře v dresu divizního Jindřichova Hradce znovu, se teprve uvidí. „Domluvit tohle pochopitelně nějaký čas trvalo. Jarda Drobný se navíc přestěhoval do Mnichova, kde by měl mít nové angažmá, ale za jeho pomoc budeme vždy rádi,“ zmínil předseda klubu. 

Podle nepotvrzených informací by se zkušený fotbalista měl stát trenérem brankářů ve strukturách Bayernu Mnichov, který o něj už v minulosti stál. „Oficiálně ještě nic potvrzeného není a zatím to jsou jen spekulace, takže bych to více nekomentoval,“ reagoval Drobný. 

Ten nevylučuje, že se v divizi ještě někdy objeví. „Když budu v Česku a bude to potřeba, rád naskočím. Musí se to ale samozřejmě termínově sejít. Je to náročné kvůli dojíždění, dětem teď navíc začala škola a synovi mimo jiné tréninky,“ dodal brankář. 

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto dynamocb.cz

Štítky Jaroslav Drobný, fotbal, divize, přestupy, brankář, FC Bayern München, Jindřichův Hradec, fotbalista, trenér, Česko, SK Senco Doubravka, Německo, Jiří Mazánek, Německá fotbalová Bundesliga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Drobný dal gól za Jindřichův Hradec a míří do Bayernu Mnichov  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.