Počasí dnes18 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Karel Dražan: Rozvíjet kadeřnické řemeslo mě baví

PR článek

Karel Dražan a jeho Studio Miracle působí v Českých Budějovicích už od roku 2005 a v současnosti v něm Karel zaměstnává dalších 6 kolegů. Je největším kadeřnickým salonem v jižních Čechách, klíč k úspěchu tkví podle Karla Dražana převážně v neustálém vzdělávání.

Karle, proč jste vlastně kadeřníkem, co vás k výběru této profese vedlo?
Jak už to bývá, vlastně to byla tak trochu náhoda. Původně jsem měl být elektrikářem a dlouho jsem se rozhodoval, ale nakonec zvítězil kadeřnický obor. Dnes toho vůbec nelituji, protože jsem díky své profesi poznal mnoho míst a značné množství lidí. Svojí prací dnes naplno žiju a pořád mě to neskutečně baví.

A jak jste vlastně svou kariéru kadeřníka začínal?
Nějaký čas po vyučení jsem odešel za prací do Prahy. Právě Praha mi otevřela dveře k dalšímu kadeřnickému rozvoji. Tam jsem také poprvé poznal americkou značku REDKEN, se kterou spolupracujeme dodnes. A ta značka mi přijde pořád skvělá a velmi kreativní, stejně jako na začátku. A hlavně funguje. V Praze jsem si následně začal hledat svou vlastní cestu, nechtěl jsem se příliš držet toho, jak pracují ostatní. Měl jsem v hlavě své myšlenky a nápady a ty jsem chtěl realizovat. Návrat zpátky na jih Čech a otevření vlastního salonu tak bylo vlastně logickým krokem k tomu, abych byl jako kadeřník sám sebou.

Nebál jste se toho? Kadeřnictví tu byla už tenkrát v dost velkém počtu.
To máte pravdu, bylo jich dost. Ale já mám moc rád vize. Ani můj první salon nebyl moc velký, měli jsme jen relativně malý prostor v Rudolfovské ulici. Hlavně jsem si ale věřil a měl do budoucna velké plány. Prvním větším salonem byl pak až prostor na náměstí, kde jsem otevřel první tzv. LOFT studio, což byl tenkrát jedinečný koncept salonů REDKEN a byl jediný zde na jihu. Nedlouho poté se mi také podařilo stát se školitelem značky a dnes již školím kadeřníky nejen u nás ČR, ale také na Slovensku, v Maďarsku nebo v Polsku. Sám se také musím neustále vzdělávat, jezdím na stáže do Londýna, New Yorku, Říma, to je pro mě hodně důležité. Pořád se chci v oboru posouvat, zjišťovat novinky a předávat znalosti kolegům ve svém salónu, ale i dalším kadeřníkům.

Nakonec jste s Redken tedy navázal nadstandardně úzkou spolupráci.
Ano, líbí se mi, že REDKEN je velmi inspirativní a kreativní značka. Ve studiu máme již dlouho vlastní barvící laboratoř, kde můžeme namíchat jakýkoliv odstín a docílit tak naprosto jedinečných kombinací barev. Každá klientka tak může mít svou vlastní, originální barvu, kterou nemá nikdo jiný.

A jak vlastně pracujete se svými klienty?
Naprosto zásadní pro mě je, aby se zde naši klienti cítili dobře, aby službu vnímali nejen jako zkrášlující, ale též odpočinkovou. Proto jsme se před pár lety zapojili do konceptu Salon emotion, který spojuje službu s příjemným prožitkem pro zákazníka. K tomu patří mimo jiné např. velmi příjemné masáže hlavy při mytí. Každý nový zákazník má také možnost využít bezplatné konzultace v našem salonu, která trvá přibližně 10 minut a klient se tak dozví, jak nejlépe své vlasy uzdravit a zkrášlit a jaká je k tomu cesta. Pak už se jen rozhodne, zda tuto cestu s námi zrealizuje. Takže jestli mohu malou výzvu, určitě se k nám nebojte přijít. Jsme prima parta lidí, co má ráda svou práci a snaží co nejlépe skloubit lidský přístup s profesionalitou. A konzultace jsou opravdu nezávazné.

Kolik lidí je aktuálně součástí vašeho týmu?
V tuto chvíli mám další 4 kadeřnice a dvě recepční. Jsem rád, že dlouhodobě tvoříme stabilní tým a že se mohu na kohokoliv z mého týmu spolehnout. Z toho mám opravdu velkou radost, protože poskládat stabilní tým ze schopných a spolehlivých lidí opravdu není jednoduché.

A najde u vás uplatnění případně ještě další kadeřník?
Vždy jsem tvrdil, že kdo je šikovný, pracovitý a kadeřnické řemeslo nebere jen jako práci, ale také jako svoje poslání, tak má u nás dveře otevřené a uplatnění u nás najde. Ano, jsme na práci velmi nároční a každý nový kadeřník musí projít tzv. baťovským systémem, tzn. začíná úklidem a asistentskou prací. Ale pokud to přibližně půl roku až rok vydrží, tak se mu to více než vyplatí. Věřím, že pro každého kadeřníka je to navíc v našem kolektivu obrovská škola, kterou by jinde těžko hledal.

A na závěr Karle, co děláte ve svém volném čase?
Volného času tolik není, protože mým koníčkem je hlavně moje práce. Ale třeba víkendy si nechávám volné, abych se mohl naplno věnovat své rodině.

Hodnocení článku je 78 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Karel Dražan, Studio Miracle, rozhovor, kadeřnictví, studio, kadeřník, řemeslo, Redken, České Budějovice, Jihočeský kraj, Praha, Česko, Polsko, Maďarsko, Londýn, Slovensko, Řím

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Dražan: Rozvíjet kadeřnické řemeslo mě baví  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.