Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Matka malého dítěte s 2,2 promile napadla v restauraci jednoho z hostů. Její partner pak uhodil strážníka pěstí

Budějčtí strážnici vyjížděli v pátek pozdě večer k opilé matce s dítětem. Ta v jedné z restaurací na sídlišti Vltava fyzicky napadla druhou ženu. Přivolanou hlídku poté partner násilnice napadl a jednoho strážníka udeřil pěstí do hlavy. U toho všeho bylo malé dítě, které opilým rodičům po incidentu dočasně odebrala sociální pracovnice.

V jedné z restaurací na budějckém sídlišti Vltava došlo v pátek okolo 22. hodiny večer k potyčce mezi matkou dítěte a další návštěvnicí podniku. Sporu předcházela poznámka pronesená napadenou ženou. Ta se měla údajně nesouhlasně vyjadřovat k pobytu malého dítěte v restauračním zařízení. Její slova ale vyprovokovala opilou matku k fyzickému násilí.

Strážníkům, kteří vyrazili situaci vyřešit, se podařilo obě ženy zastihnout přímo na místě. „Poškozená nebyla nijak zraněná a po poučení o možnosti dalšího postupu strážníkům sdělila, že událost dále řešit odmítá,“ informovala mluvčí budějovických strážníků Věra Školková. Ihned poté napadená žena z místa odešla.

Hlídka následně provedla orientační dechovou zkoušku, která u útočnice odhalila 2,2 promile alkoholu. „Žena zjevně nebyla schopná se o své dítě postarat, proto ji strážníci vyzvali, aby si do doby odeznění intoxikace dítě do své péče převzal někdo z příbuzných,“ uvedla Školková.

Otec dítěte napadl strážníka

Na místo se tak po chvíli dostavil také otec dítěte. I on však byl v podnapilém stavu, svým chováním navíc znemožňoval provedení dechové zkoušky. K eskalaci celého incidentu následně pokřikováním přispěla trojice kolemjdoucích mužů. Jednoho z nich se opilá žena pokusila fyzicky napadnout, tomu však strážníci stihli zabránit.

To ale přimělo jejího partnera, aby na ně v zápětí zaútočil. „Rozběhl se proti strážníkům a jednoho z nich udeřil pěstí do hlavy,“ popsala Školková s tím, že u dotyčného došlo ke zranění, jež vyžadovalo lékařské ošetření. Hlídce se však muže podařilo rychle zpacifikovat.

Celý incident, u něhož bylo přítomné i malé dítě opilých výtržníků, skončil příjezdem pracovnice sociálně právní ochrany dětí. Ta po vyhodnocení situace rozhodla o jeho dočasném umístění na dětském oddělení českobudějovické nemocnice.

Partner ženy je nyní podezřelý z přečinu násilí proti úřední osobě a případ si k dalšímu vyšetřování převzala Policie ČR.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky sídliště, Vltava, rvačka, policie, alkohol, matka, restaurace, Policie České republiky, Nemocnice České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Matka malého dítěte s 2,2 promile napadla v restauraci jednoho z hostů. Její partner pak uhodil strážníka pěstí  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.