Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Čmelík oslavil první gól za Dynamo. Bojuji o přestup, říká

Slovenský křídelník Lukáš Čmelík včera krásným gólem pomohl k remíze Dynama se Slováckem. Šestadvacetiletý fotbalista byl aktivní i proti Spartě a netají se tím, že v Českých Budějovicích bojuje o trvalý přestup z Karviné.

Po autovém vhazování si na hranici velkého vápna nachystal míč na levačku a přesnou trefou ho poslal pod břevno. Lukáš Čmelík včera parádní trefou vyrovnával na 1:1, Dynamo poté dokonce stihlo otočit, ale po červené kartě pro Pennera Jihočeši inkasovali a brali bod. 

„Do zápasu jsme nevstoupili dobře. Od 15. minuty jsme ale dobře zareagovali, byli jsme lepší a zaslouženě jsme zápas otočili. V druhém poločase jsme měli šanci na zvýšení náskoku. Poté to ovlivnila červená karta a my se bránili. Vzhledem k průběhu bod asi bereme,“ řekl na tiskové konferenci po zápase Čmelík, kterého mrzelo, že Dynamo neudrželo slibné vedení.

Lukáš Čmelík (26 let) je odchovancem slovenské Žiliny. Absolvoval hostování ve švýcarském Sionu a polských Hlivicích. Poté zamířil do Dunajské Stredy a od roku 2020 je hráčem Karviné, která ho letos uvolnila na hostování do Českých Budějovic. 

Se závěrem zápasu ale síly docházely a v posledních minutách se Jihočeši hlavně bránili. Střídání uvítal i Čmelík, který odehrál 65 minut. 

„Bavil jsem se s trenérem o tom, že už jsem toho měl dost. Letos jsem tolik nehrál kvůli zlomenině klíční kosti. Věřím, že ta minutáž bude přibývat,“ přiznal Čmelík, který na Střelecký ostrov přišel na hostování do konce roku z Karviné. 

Aktivní byl i proti Spartě, kde měl šanci na gól, ale míč skončil na tyčce. I proto včera slovenského fotbalistu těšilo, že se za Dynamo dokázal prosadit. 

Fotbalisty Českých Budějovic posílil slovenský ofenzivní univerzál Čmelík

Fotbalisty Českých Budějovic těsně po začátku prvoligové sezony posílil záložník či útočník Lukáš Čmelík. Šestadvacetiletý bývalý slovenský mládežnický reprezentant bude v Dynamu hostovat do konce roku z druholigové Karviné a součástí dohody je i...

 

„Snažím se podávat co nejlepší výkony. Jsem tu na hostování, takže bojuju o trvalý přestup. Jsem rád, že mi první dva zápasy vyšly, ale neuspokojuji se a budu dál pracovat. Teď nás čeká další zápas, do každého utkání jdeme s tím, že chceme vyhrát,“ dodal Čmelík. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Petr Tibitanzl

Štítky dynamo, budějovice, čmelík, fotbal, slovácko, Lukáš Čmelík, HC Dynamo Pardubice, přestup, SK Dynamo České Budějovice, MFK Karviná, AC Sparta Praha, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Čmelík oslavil první gól za Dynamo. Bojuji o přestup, říká  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.