Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

V ateliéru si zakládají na dobrých vztazích. Navzájem si všichni pomáháme, říká Václav Krampera

PR článek

Revitalizace sídliště Máj, oprava zámečku v Boršově nad Vltavou nebo projekt unikátního bytového domu se zelenými fasádami v ulici Oskara Nedbala, který neohřívá své okolí. To je jen velice stručný výčet rozmanitých projektů, kterými se může pochlubit ateliér Brůha & Krampera architekti. A právě tohle studio teď do svých řad hledá nové posily.

Obrovská šíře záběru a projekty, které prověří schopnosti každého projektanta či architekta. Tak by se dala jednoduše charakterizovat práce ateliéru Brůha & Krampera architekti se sídlem v Českých Budějovicích. Aktuálně zde hledají nové kolegy či kolegyně na pozici technického projektanta a architekta, kteří by posílili zkušený tým odborníků.

„Náš ateliér se zabývá nejen architekturou, ale i urbanismem. Dokážeme své projekty vytvořit od úplného prvopočátku včetně návrhů samotných pozemků. Proto u nás pracují urbanisté, architekti i stavební projektanti. Díky tomu dokážeme nabídnout příležitost naučit se nové věci a zároveň možnost podílet se na velice zajímavých a atraktivních projektech. Právě teď například dokončujeme výstavbu unikátního bytového domu v ulici Oskara Nedbala v Českých Budějovicích. Jedná se o vůbec první dům se zelenými fasádami a zároveň budovu s největším podílem zeleně ve městě. Náš ateliér se snaží jít naproti těmto takzvaným zelenomodrým stavbám, to je pro nás velmi důležitý směr,“ zdůrazňuje jeden z majitelů ateliéru Václav Krampera.

Při projektování tohoto jedinečného domu ateliér mimo jiné pracoval s podrobnými studiemi zabývajícími se vlivem staveb na okolní prostředí a podařilo se mu tak docílit toho, aby budova byla pro okolí jen malou zátěží. „Díky koncepci zeleně a orientaci vůči světovým stranám tento dům, na rozdíl od těch klasických, neohřívá své okolí,“ přibližuje Krampera s tím, že v nejbližší budoucnosti je čeká celá řada podobně rozsáhlých projektů právě v oblasti bytové výstavby. I to je jeden z důvodů, proč nyní chtějí rozšířit svůj tým, a to především o pozici technického projektanta, který jim schází nejvíce.

Kromě schopnosti navrhnout podobné typy staveb doslova od nuly, existuje podle Krampery i další důvod, proč se klienti na ateliér rádi obracejí. "Stavby kromě samotného návrhu dokážeme i prosadit a zajistit potřebná povolení, to je čím dál tím složitější. Snažíme se vždy najít tu správnou cestu, dohodnout se se sousedy a všemi dotčenými orgány. Je to další oblast, kterou se zabýváme a můžeme díky tomu klientům poskytnout kompletní servis."

Oprava zámku v Boršově nad Vltavou

Ateliér se však nezabývá pouze novostavbami, ale věnuje se například také rekonstrukcím nejrůznějších historických budov. V bohatém portfoliu tak najdete třeba krásně opravený zámeček v Boršově nad Vltavou nebo ve Starém Hobzí, známý budějovický hotel Budweis či řadu historických domů v samotném srdci Českých Budějovic. „Například spousta místních lidí ani nevěděla, že se v Boršově nějaký zámeček nachází. V té džungli, která je dnes kultivovaným zámeckým parkem, byla schovaná ruina, z níž rostly břízy, všude se válely hromady suti. A my jsme z toho všeho dokázali s pomocí stavební firmy vytvořit nádherný prostor, který funguje a žije dál. Ze zbořeniště vyrostlo něco krásného a z totálního chaosu jsme byli schopni vytvořit něco organizovaného a funkčního, a to mě na stavařině baví,“ zmiňuje Václav Krampera jeden z důvodů, který ho k práci projektanta přivedl.

„Už během svých studií na ČVUT jsem projektoval pro jeden komerční ateliér, do kterého jsem pak po škole také nastoupil. Kontaktoval jsem tehdejšího majitele s tím, jestli by měli zájem o moji práci a vyšlo to. Pokud bych měl začínajícím projektantům nebo architektům ze svého dnešního pohledu něco poradit, tak je to bezesporu pokora k fyzice. Zároveň se ale nesmí bát neotřelých věcí. Spousta architektů přijde se zajímavými nápady, ale časem se naučí, že jsou určité limity, přes které jít nejde, to je třeba respektovat,“ říká.

Kreativní a s týmovým duchem

A právě kreativní přístup spolu s technickou zdatností a nezbytnou znalostí řemesla jsou důležité atributy, které by měl každý zájemce o práci v ateliéru Brůha & Krampera architekti splňovat. „Některé věci se ale na školách nenaučíte, musíte je získat praxí. Díky zkušenému kolektivu jsme schopni právě tyto dovednosti velice rychle předávat dál a tím tak naše lidi posouvat výrazně dopředu. Šance naučit se něco nového je tedy u nás opravdu veliká,“ zdůrazňuje Krampera a dodává, že důležité pro něj je také to, aby byl zájemce schopen dobře vycházet s ostatními spolupracovníky. „U nás v ateliéru fungujeme jako tým, všichni pomáhají všem. Nejlepší a nejrychlejší způsob, jak získat nějaké znalosti, je zeptat se,“ ujišťuje Krampera s tím, že zaměstnanec si bez obav může pro radu dojít nejen ke kolegovi, ale i ke svému nadřízenému, který mu rád pomůže.

Dobré ohodnocení a spousta nových a zajímavých zkušeností však nejsou jediné benefity, které na budoucího zaměstnance v ateliéru Brůha & Krampera architekti čekají. „Týmového ducha se snažíme podpořit například i tím, že jezdíme na společné výlety do zahraničí, a to jak za zábavou, tak za poznáním,“ dodává Václav Krampera.

Zleva: ing. arch. Jiří Brůha, ing. Václav Krampera.

Mám zájem o práci v ateliéru Brůha & Krampera architekti

Napište první písmeno abecedy.

* Povinné položky.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky architekt, projektant, projekt, studio, ateliér, stavba, dům, práce, nabídka, Budějce, Oskar Nedbal, Boršov nad Vltavou, České Budějovice, Sídliště Máj, České vysoké učení technické v Praze

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V ateliéru si zakládají na dobrých vztazích. Navzájem si všichni pomáháme, říká Václav Krampera  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.