Počasí dnes11 °C, zítra9 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Slibná ligová série v Olomouci skončila

Celkem tři ligové zápasy v řadě nepoznalo Dynamo chuť porážky a doufalo, že se mu na výkony s Bohemians, Boleslaví a Slavií podaří navázat také v Olomouci. Po prvním poločase hráli Jihočeši s Hanáky bez branek, v tom druhém se ale naděje hostů na dobrý výsledek sesypaly. Olomouc zvítězila doma stejně jako na podzim na Střeleckém ostrově 3:0.

Začátek působil z obou stran lehce nervózně. V prvních minutách se ani jeden tým nedokázal dostat do herní pohody. Až na sklonku desáté minuty poprvé zahrozili domácí, Růsek ale nejprve pohořel na dobře bránícím Havlovi, pak na brankáři Šípošovi. V 18. minutě došlo ve vápně domácích k souboji mezi Adediranem a Benešem, po kterém musel domácí obránce střídat. Adediran se postaral o další zajímavé dění také ve 23. minutě, kdy využil zaváhání Greššáka a přihrávkou hledal v dobré pozici Zajíce. Ten ale ani nevystřelil.

Krátce předtím, než časomíra ukrojila první půlhodinu, hrozila Olomouc. Nejprve Vodháněl, pak Ventúra, který si vzal na starost přímý kop po faulu na prvního jmenovaného. V obou případech ale zasáhl dobře Šípoš a skóre se tak neměnilo. Brankář Dynama se vyznamenal také ve 37. minutě, kdy pálil nebezpečně Zorvan. Do kabin odcházely oba týmy za nerozhodného stavu a věděly, že v tom druhém bude vše otevřené.

Aktivně začaly druhé dějství oba týmy. Práci měl Šípoš a v pozoru musel být v 51. minutě, kdy měl balon Adediran, také Stoppen. Dynamo tlačilo, hnalo se dopředu a doufalo, že se jeho snaha přetaví v branku. Jenomže to se nestalo a v 55. minutě přišla pohroma. Střídající Lukáš Čmelík viděl červenou kartu a Dynamo dostal do nevýhody. Té Olomouc využila bleskově. V 59. minutě se prosadil Jan Vodháněl, který si našel míč na levé straně a tvrdou ranou Šípoše propálil.

Jan Vodnáhěl zanedlouho udeřil i podruhé. V 63. minutě se před brankářem Dynama zjevil sám a uklidit míč do brány. V 70. minutě Sigma skórovala potřetí. Pozornost na sebe krásnou střelou strhl Antonín Růsek a upravil na 3:0. Tímto výsledkem nakonec zápas také skončil. A to i proto, že ve slibných šancích v závěrečné dvacetiminutovce z různých důvodů postupně selhali Zmrzlý, Ventúra a Žifčák. První jmenovaný měl k další brance asi nejblíže, po netrefené prázdné brance ale jeho tým zvítězil „pouze“ 3:0.

SK Sigma Olomouc – SK Dynamo České Budějovice

Branky: 59. Vodháněl, 63. Vodháněl, 70. Růsek, Žluté karty: Sláma, Ventúra, Ola - Hora, Červené karty: 55. Čmelík, Rozhodčí: Radina – Mokrusch, Kotík

Olomouc: Stoppen – Beneš (18. Greššák), Pokorný, Sláma (74. Zmrzlý) – Breite (C), Zorvan (46. Zifčák), Ventúra, Pospíšil – Navrátil, Vodháněl (74. Přichystal) – Růsek (84. Ola).

Dynamo: Šípoš – Sladký, Havel (C), Broukal – Hora, Čavoš, Adediran (78. Penner), Skovajsa (68. Matoušek) – Čermák (46. Hellebrand) – Zajíc (46. Čmelík), Potočný (78. Škoda).

Ohlasy trenérů

Marek Nikl (trenér Dynama): „Hodnocení nemůže být pozitivní. Zápas nám nevyšel, špatně jsme do něj vstoupili. První poločas z naší strany nebyl vůbec dobrý a se štěstím jsme uhráli remízu 0:0. Ve druhé půli jsme udělali nějaké změny a pomalu se to zvedalo, ale pak přišlo vyloučení, které mělo velký dopad i na výsledek. I po vyloučení jsme se snažili hrát aktivně, ale Sigma na nás dnes byla dobře připravená. Podala dobrý výkon a zaslouženě vyhrála.“

Václav Jílek (trenér Olomouce): „Jsme rádi a jsme šťastní, že jsme sérii remíz prolomili. Musím říct, že vítězství se nerodilo dobře. V prvním poločase to bylo vyrovnané, i když jsme možná byli nebezpečnější. Chyběla nám ale kvalita ve finální fázi. Zlomem bylo vyloučení Čmelíka a první branka. Rychle jsme na vyloučení zareagovali a to bylo klíčové. Za přístup a aktivitu ve druhém poločase je to vítězství zasloužené.“

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Sigma Olomouc

Štítky hokej, dynamo, olomouc, fotbal

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slibná ligová série v Olomouci skončila  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.