Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Přípravy obchvatu Dasného jsou v plném proudu. Stavba začne příští rok

Už příští rok by měla začít stavba obchvatu Dasného a Češnovic. Kvůli tomu probíhá v trase důležité komunikace postupné kácení dřevin. Ředitelství silnic a dálnic také dokončuje poslední přípravy před zahájením výběrového řízení na zhotovitele.

Budoucí obchvat obcí Pištín a Češnovice má odvést dopravu ze současného průtahu, který je podle Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) dopravně i z hlediska vlivu na životní prostředí nevyhovující. Velká část silnice je podle ŘSD nepřehledná, což znemožňuje bezpečné předjíždění a brzdí dopravu. Komunikace je navíc velmi frekventovaná a kvůli tomu je nevhodná i co se bezpečnosti pro obyvatelé obcí týče.

Připravovaná silnice bude navazovat na obchvat Pištína a napojovat se má na mimoúrovňovou křižovatku v Českém Vrbném zpět na silnici I/20. V druhém směru bude napojena mimoúrovňovou křižovatkou u Češnovic na stejnou silnici směrem na Písek. Obchvat má být přes osm kilometrů dlouhý. Stavební povolená na něj ŘSD získalo v srpnu minulého roku. „V rámci příprav na stavbu I/20 Pištín – České Vrbné už v místech plánované přeložky komunikace probíhá postupné kácení dřevin," uvedlo včera ŘSD na svém Twitteru.

Spolu s tím probíhají také poslední přípravy před zahájením samotného výběrového řízení na zhotovitele, které chce stát stihnout ještě v letošním roce. Se zahájením stavby počítá ŘSD v roce 2024 a během tří let má být obchvat uveden do provozu. Předpokládané náklady jsou přes dvě miliardy korun.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ŘSD

Štítky řsd, ředitelství silnic a dálnic, obchvat, dasné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přípravy obchvatu Dasného jsou v plném proudu. Stavba začne příští rok  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.