Počasí dnes14 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dynamo Na Stínadlech s Teplicemi remizovalo 2:2

České Budějovice k poslednímu klání v základní části FORTUNA:LIGY zajížděly na hřiště Teplic, které se díky odpoledním výsledkům dozvěděly, že po 30. kole skončí nejhůře desátí. Dynamo šlo po dobrém výkonu a brance Florenta Poulola Na Stínadlech do vedení, domácí duel ale do poločasu otočili. Ve druhém dějství skóroval z pokutového kopu pouze Jan Suchan a po výsledku 2:2 se tak oba celky rozešly smírně.

Dynamo do zápasu v Teplicích vstoupilo výborně, od úvodních minut hýřilo aktivitou a vytvářelo si nebezpečné situace. V prvních minutách duelu si balon na pravé straně naváděl Musa Alli, jeho pokus ale skončil mimo teplickou branku. Další zajímavou příležitost ke skórování měl Suchan, jenž zahrával po faulu na Čermáka z nebezpečné pozice volný přímý kop. Jeho střelu gólman Ludha ovšem zlikvidoval.

Do dalších nebezpečných situací se dostávali Hellebrand s Madleňákem, ale ani tyto akce brankou neskončily. Dynamu to tam ale přeci jen spadlo! Ve 25. minutě standardku zahrával Čermák a tu hlavou trefil Florent Poulolo a Jihočeši vedli 1:0. Vedení jim však vydrželo pouze osm minut, ve 33. minutě samostatný únik vyřešil Daniel Fila a bylo to 1:1. Ve 40. minutě Tepličtí dokonali obrat, Jásirův tečovaný centr si našel Štěpán Chaloupek a Dynamo prohrávalo.

Druhý poločas začal podobně, jako ten první. V 54. minutě se po Madleňákově centru do velké příležitosti dostal Šigut, balon ale poslal nad břevno teplické svatyně. Diváci Na Stínadlech mohli sledovat hezké utkání, oba týmy byly nebezpečné. V 66. minutě Sladkého centr jeden z obránců Teplic srazil rukou a České Budějovice kopaly penaltu. Tu si na starost vzal Jan Suchan a srovnal na 2:2! Skláři mohli čtvrt hodiny před koncem odpovědět, do obrovské šance se dostal Fila, ten Šípošovu branku ale přestřelil. Minutu před koncem se do velké šance dostali také fotbalisté v bíločerném, po rohovém kopu si míč na malém vápně našel Poulolo, mezi tři tyče ale nezamířil. Utkání na severu Čech tak skončilo nerozhodně 2:2.

Ohlasy

Trenér Dynama Jiří Lerch,,Čekali jsme, že nás čeká houževnatý soupeř, a to se potvrdilo. Prvních třicet minut jsme hráli podle našich představ a zaslouženě jsme vedli. Měli jsme tam další příležitosti, kdy jsme mohli skóre navýšit, bohužel se to ale nepovedlo. Udělali jsme tam nějaké individuální chyby a Teplice zápas obrátily. O poločase jsme si ovšem řekli, že jsme tým a že ty chyby odčiníme. Zaslouženě jsme z penalty srovnali a tento bod pro nás může být důležitý. "

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto SK Dynamo České Budějovice

Štítky dynamo, fotbal, české budějovice, sport

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dynamo Na Stínadlech s Teplicemi remizovalo 2:2  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.