Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jaký bude osud poníků z Poníkova?

Poníkov končí. Tato zpráva nemile překvapila návštěvníky a příznivce areálu, nazývaného také „ráj dětí a poníků" ve Starých Hodějovicích. V přírodním areálu provozuje aktivity, zaměřené na vytváření vztahu dětí k poníkům. K oblíbeným činnostem návštěvníků areálu patří jezdecké kroužky, příměstké letní tábory a další akce.

Podle oznámení provozovatelů Poníkova na facebookové stránce by měla být činnost ukončena k 15. červnu 2015. Důvodem je rozhodnutí obecního zastupitelstva, které projednalo stížnosti sousedů na problémy, spojené s provozem areálu, konkrétně hnůj v okolí a velký pohyb dětí i dospělých, kteří areál navštěvují. Na základě rozhodnutí zastupitelstva byli provozovatelé vyzváni k odstranění zvířat, tedy poníků, z pozemku.

Případ sledujeme a podrobnější informace o situaci připravujeme.

Štítky poník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Marian Novák

Lidi můžu vám říct, že jsem šel kolem a to byl takový smard, že to svět neviděl a necítil. Nechápu, jak to tam ty lidi kolem můžou vydržet a že to tolerovali do této chvíle. Já už bych si stěžoval dávno.

Pátek, 15. května 2015, 15:36Odpovědět

Zora Krátká

Já bych spíše nastavila otázku,proč lidé tahají zvířata do zastavěné tzv. moderní zástavby.Proč si ty zvířata nedají na vesnici,kam jak všichni píšete patří. Mimo jiné dají se tam koupit lány za pár korun,tudíž nebudou zvířata nikoho obtěžovat a nebudou se muset tísnito na pár metrech.

Pátek, 15. května 2015, 15:33Odpovědět

Jaký bude osud poníků z Poníkova?  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.