Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Děti si budou muset poradit s nástrahami práce hasičů

Soutěž Mladý záchranář - hasičem v akci zaznamenala v minulém roce nemalý úspěch, takže se letos dočkala pokračování. První kolo se konalo na Facebooku, kde soutěžící dostávali různé úkoly a testy. Šest nejlepších týmů postoupilo do finále. To se uskuteční 21. května na Krajském ředitelství HZS Jihočeského kraje na Pražské třídě v Českých Budějovicích.

„Soutěžní týmy se stanou součástí fiktivního zásahu a ocitnou se jako hasiči na místě požáru nebo jiné mimořádné události, při které budou muset správně zasáhnout, pomoci zraněným, ochránit postižené a tak dále. Zatímco skutečné mimořádné události řeší hasiči někdy i několik týdnů, soutěžní týmy budou muset zvládnout zásah během jednoho dopoledne,“ uvedla mluvčí hasičů Vendula Matějů.

Zajímavostí je, že soutěžící netuší, jaké úkoly na ně vlastně čekají. Organizátoři jim je sdělí až na místě. „A bude jen na nich, jak si poradí se situacemi, do kterých se mohou dostat i v běžném životě. Nemalou roli při plnění úkolů bude mít i sehranost a dobrá spolupráce celého družstva. Žádný hasič nezvládne náročné zásahy pouze sám, ale vždy je to práce celého týmu.“

Důležité bude všechno - fyzička, rychlé rozhodování, teorie... Zkrátka to, v čem by měl být dobrý každý hasič. „Během plnění úkolů bude každý soutěžní tým doprovázet skutečný hasič, který jim bude nápomocen při jejich náročné práci. Na závěr soutěže si budou moci soutěžící vyzkoušet výstroj a výzbroj hasičů, prozkoumat hasičskou techniku a podívat se jak opravdový výjezd hasičů vypadá,“ zmínila Vendula Matějů.

Štítky hasiči, mladý záchranář, Facebook, České Budějovice, Jihočeský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Děti si budou muset poradit s nástrahami práce hasičů  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.