Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Vonné oleje očarovaly nejenom dámy, ale i celý průběh Dámské jízdy

Jak moc důležitý pro početí potomka je fakt, jestli nosí muži trenýrky, nebo slipy, se dozvěděly návštěvnice multikina CineStar, kde se odehrávala květnová Dámská jízda. V předpremiéře se promítala nová česká komedie Život je život, kterou Budějcká Drbna hodnotí jako jeden z nejlepších českých filmů poslední doby.

Levandule, máta, šalvěj, kadidlo, citron. Libé vůně se omamně linuly celým foyer kina a to díky prezentaci krámku se zdravou výživou a přípravky, které nejenom léčí, ale i zkrášlují život.

Tradičně dostala každá návštěvnice slosovatelné číslo, ovšem netradičně si mohla vybrat ze tří druhů nápojů. Malý dárek pro každého byl přichystán již u vstupu, a to v podobě malého polodrahokamu pro štěstí.

Dámskou jízdu uváděla jak jinak než Adéla Jirkalová, která na podium nejdříve pozvala taneční školu z Českých Budějovic, která nastartovala tu správnou náladu. Poté přišla éterická bytost, Šárka Dominová, povyprávět o olejíčkách i sortimentu jejich krámku. Hlavní výhru plnou zajímavých produktů od zdravých sladkostí po ekologické prostředky vyhrála žena s číslem 108. Sto osm korálků je i na meditačních korálkách zvaných Mála. Poslední výhru si odnesla paní, která předtím vykřikla, že by chtěla taky vyhrát a téměř neuvěřitelně její číslo bylo vytaženo. „Za to všechno mohou ty čarovné olejíčky, jejichž vůni jsem plně propadla,“ komentovala Šárka Dominová.

Život je život. V každém z nás evokuje tato replika něco jiného. Jestli je to zrovna vhodný název pro rodinnou komedii, by se dalo sáhodlouze polemizovat. Je pravdou, že málo kdy se stává, že název snímku neslibuje nic zajímavého a nakonec odcházíte z kina nadšeni.

Přesně k tomuto došlo u nové české komedie režiséra Milana Cieslara, kterému se po řemeslné stránce povedl vcelku kvalitní film.

Výběr herců je taktéž dokonalý. Otce, hlavu rodiny, ztvárnil Ondřej Vetchý. Běžný policista, žijící v představě, že je James Bond. Matka, Simona Stašová, která má pocit, že už jí manžel nemá rád, vyhledává lásku jinde. Zbytek rodiny jsou pak tři dcery, jež si každá po svém volí svého životního partnera a vytváří tak svým rodičům peklo i ráj na zemi.

Rozhodně se filmu nedá upřít skvělý scénář. Rodinné dialogy při večeři jsou tak pravdivé a vtipné, že dámy v kině brečely smíchy.

Jediným rušivým elementem jsou časté představy otce Františka, že je James Bond, ale naštěstí se vždy povede tuto představu vrátit vtipně do reality, takže ve výsledku se jí ještě zasmějete.

Na další dámskou jízdu se můžete těšit 23. června a promítat se bude film Bez kalhot XXL.  Paní ředitelka Svatava Kopečková dámám slíbila, že se pokusí sehnat pánský striptýz, takže to příště bude asi pěkně horké.

 

Budějcká Drbna dává filmu Život je život 70 %

 

Štítky dámská jízda, Cinestar, Život je život, slipy, kino, komedie, Drbna.cz, film, česká kinematografie, James Bond, Simona Stašová, Ondřej Vetchý, Milan Cieslar, České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vonné oleje očarovaly nejenom dámy, ale i celý průběh Dámské jízdy  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.