Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Policie odložila případ českobudějovických zakázek

Policie po roce a dvou měsících odložila případ údajně zmanipulovaných zakázek na českobudějovickém magistrátu. Informoval o tom včera server Lidovky.cz.

V květnu 2014 na magistrát v Českých Budějovicích přišly dvě desítky ozbrojených policistů. Hledali dokumenty k zakázkám z roku 2007. Doteď není podle Lidovek.cz jasné, pro co kriminalisté přesně šli a zda si to odnesli.

"Nenašli jsme nic, co by nasvědčovalo podstatě trestného činu. Případ byl proto 10. července odložen," řekl webu jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura.

Tehdejšího primátor Českých Budějovic Juraj Thoma uvedl, že neví, proč policisté na magistrátu zasahovali. "Policie ani státní zástupce mi to doteď neřekli," uvedl. Zásah byl podle něj "monstrózní". "Takové demonstrativní zásahy mají jediný cíl, vyvolat v lidech dojem, že každá radnice je zkorumpovaná a lidé v ní patří za mříže," řekl podle serveru Thoma.

Dozorující žalobce Ivo Dvořák však policejní postup hájí a zdůrazňuje, že ani na žalobce si nikdo oficiální cestou nestěžoval. "Důvodem provádění úkonů trestního řízení policejním orgánem dne 21. 5. 2014 v budově Magistrátu města České Budějovice bylo zajištění důkazních prostředků k prověření podezření ze spáchání trestné činnosti v souvislosti s veřejnými zakázkami zadavatele Statutárního města České Budějovice," citují Lidovky.cz žalobce.

Zdroj: ČTK

Štítky policie, magistrát, České Budějovice, Juraj Thoma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie odložila případ českobudějovických zakázek  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.