Počasí dnes22 °C, zítra15 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Netradiční večerní prohlídky Budějovického Budvaru

V letošním roce si Budějovický Budvar, n. p. přípomíná významné výročí – 120 let od svého založení. Sedmého října tomu bude 120 let, kdy sládek Antonín Holeček uvařil první várku originálního piva a to v objemu 200 hektolitrů.

V rámci oslav si pivovar pro širokou veřejnost připravil několik kulturních akcí, jednou z nich jsou i večerní prohlídky pivovaru v historických kostýmech, které začínají tuto středu tedy 26.8. 2015.

Krom toho, že se návštěvníci v rámci prohlídky dostanou do varny, sklepa a lahvovny, tedy do tradičních zastávek v rámci prohlídkové trasy, mají nyní možnost se přenést zpět do historie v pomocí pěti hraných scének a zapojit se do významných událostí, které úzce souvisí s pivovarem a jeho historií. Hned v úvodu se návštěvníci stanou svědky jednání o založení českého akciového pivovaru a následné volby správní rady, na jedné z dalších zastávek jim pak sám první sládek Budějovického Budvaru vysvětlí proces vaření piva. Scénky jsou založeny na informacích z archivu jak města, tak samotného pivovaru a hrané v dobových kostýmech, které jim dodávají na autentičnosti.

Tyto obohacené večerní prohlídky se budou konat šest po sobě jdoucích střed, počínaje středou 26.8, vždy od 19.30 a přestože se vše točí hlavně kolem piva, budou se určitě líbit i dětem. Doporučujeme přijít včas a prohlédnout si nově otevřenou multimediální expozici ve vestibulu návštěvnického centra, která se věnuje historii piva v Českých Budějovicích od jejich založení do dnes. Expozice je zakončena krátkým, vtipným snímkem o sporu mezi Budějovickým Budvarem a americkou firmou Anheuser-Busch.

Napsala a foto Kateřina Pixová

Štítky Budějovický Budvar, pivovar, pivo, Antonín Holeček, historie, Anheuser-Busch

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Netradiční večerní prohlídky Budějovického Budvaru  |  Českobudějovicko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.