Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Mezinárodní hudební festival láká do Krumlova na moderní gospely, slavné operní árie nebo keltskou hudbu

PR článek

Mezinárodní hudební festival Český Krumlov už po osmadvacáté osvěží kulturní léto v České republice. Návštěvníci si od 19. července do 10. srpna mohou vychutnat řadu koncertů pořádaných v českokrumlovském hradu a zámku i v dalších objektech města zapsaného na seznam světového dědictví UNESCO a v jeho okolí. A to nejen v historických interiérech, ale také pod širým nebem, což dodává hudebním zážitkům osobité kouzlo.

Nabídka festivalových koncertů v Pivovarské zahradě je lákavá atraktivním místem konání i žánrovou pestrostí, která patří k vítaným a oceňovaným bonusům Mezinárodního hudebního festivalu Český Krumlov. Bývalá renesanční rožmberská zahrada z 16. století bude 20. července patřit hvězdným hostům, světově proslulému vokálnímu souboru Take 6. Desetinásobní držitelé prestižní ceny Grammy společně se Severočeskou filharmonií Teplice prostor s výjimečným geniem loci rozezní moderním gospelem s jazzem, soulem, funkem R&B a popem.

O týden později, v sobotu 27. července, jsou návštěvníci zváni na koncert Michael Jackson Symphony s nesmrtelnými písněmi Michaela Jacksona v aranžích Martina Kumžáka, jeho Moondance Orchestra zahraje společně s Filharmonií Hradec Králové. Koncert Lenky Filipové, Brno Strings a hostů 1. srpna nabídne úpravy věhlasných skladeb pro klasickou kytaru, lidové písně, šansony a písně z nového alba nestárnoucí zpěvačky a kytaristky nazvaného OPPIDUM. Sólisté z Broadwayských divadel Capathia Jenkins a Hugh  Panaro se spolu s českými zpěváky z Divadla Broadway Michaelou Gemrotovou a Marianem Vojtkem představí 3. srpna v muzikálovém  projektu Broadway meets Broadway.

Závěrečný operní galakoncert s názvem To nejlepší ze světové opery přivede 10. srpna do Pivovarské zahrady Adrianu Kučerovou, Štěpánku Pučálkovou, Borise Prýgla a v neposlední řadě vynikajícího amerického tenoristu Richarda Troxella. Zpěváky doprovodí orchestr PKF – Prague Philharmonia pod taktovkou Leoše Svárovského.

Do konce května zvýhodněné vstupné

Vstupenky na všechny koncerty můžete zakoupit online na www.ticketstream.cz a www.festivalkrumlov.cz nebo v pobočkách společnosti Ticketstream po celé republice a Infocentru v Českém Krumlově. Z každé zakoupené vstupenky jde navíc pět korun na nové materiály pro zrakově postižené žáky ZUŠ Jaroslava Ježka. Do konce května můžete zakoupit levnější vstupenky. Zvýhodněné vstupené je také připraveno pro seniory nad 65 let.

Řadu exkluzivních výhod přináší členství v Klubu přátel MHF Český Krumlov, který je stále otevřený všem příznivcům festivalu. V rámci věrnostního programu je možné získat přednostní informace o festivalu, zvýhodněné vstupné na koncerty a společenské akce festivalu, slevy u vybraných partnerů a další. Letos je členům Klubu přátel MHF ČK jako výraz poděkování za jejich přízeň věnován koncert houslistky Sanghee Cheong a violoncellisty Stefana Kropfitsche s orchestrem Thüringen Philharmonie 9. srpna 2019 v Zámecké jízdárně. Na tento koncert mohou členové klubu získat dvě vstupenky zdarma či s výraznou slevou (podle typu karty) a po jeho skončení jsou zváni na setkání s vystupujícími umělci.

Podrobný  program, kompletní informace o předprodeji vstupenek a Klubu přátel MHF Český Krumlov najdete na festivalovém webu.

Štítky Mezinárodní hudební festival, Český Krumlov, kultura, hudba, koncert, hudební festival, vstupenka, Světové dědictví UNESCO, festival, zahrada, Česko, Michael Jackson, hrad, Grammy Award

Mezinárodní hudební festival láká do Krumlova na moderní gospely, slavné operní árie nebo keltskou hudbu  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.