Počasí dnes7 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Do Přední Výtoně se po roce vrací Šumaman. Extrémní závod prověří zásahové jednotky

Vyžití pro malé i velké, sport, policejní a záchranářské ukázky. To je sobotní den v Přední Výtoni, kde se uskuteční už dvaadvacátý ročník extrémního závodu Šumaman, který prověří zásahové jednotky. Nebude chybět doprovodný program a ohňostroj.

Týmy nebudou mít závod vůbec jednoduchý. Čeká je běh členitým terénem, jízda na horském kole a plavba na raftu. Závodníci také plní úkoly několika stanovišť – překonání traverzu, slaňování, střelba, přelezení sítě, provazových žebříků a mnoho dalších rozmanitých překážek. Délka závodu je přibližně 45 minut. Závodu se účastní pětičlenná družstva zásahových jednotek policie a sportovní oddíly.

„Všichni návštěvníci tohoto zážitkového dne mohou sledovat policejní profesionály při tomto nelehkém závodě a zároveň zapojit své ratolesti do dětských závodů a soutěží, které jsou připraveny v Přední Výtoni u penzionu Vyhlídka,“ uvedl tiskový mluvčí policie Jiří Matzner.

Chybět nebudou policejní kynologové, kteří předvedou něco z výcviku svých psích pomocníků. Kromě policie dorazí i protiletadlový pluk ze Strakonic a motorizovaný prapor armády z Jindřichova Hradce představí vojenskou techniku, zbraně a mnoho dalšího. 

„Výsledky celého závodu pětičlenných týmů policejních borců budou vyhlášeny v sedm hodin večer. Hlavní cenu Pohár ředitele jihočeské policie předá vítěznému týmu Luděk Procházka a hejtmanka Jihočeského kraje Ivana Stráská. Sportovcům přijede držet palce policejní prezident Jan Švejdar,“ dodal Matzner.

Závod startuje v půl sedmé ráno a konec je naplánovaný na desátou hodinu. Ve dvacet hodin proběhne vyhodnocení výsledků a následný ohňostroj. 

Foto Pavel Kacerovský

Štítky Šumaman, závod, policie, Přední Výtoň, zásahová jednotka, Jan Švejdar, Ivana Stráská, Luděk Procházka, Strakonice

Do Přední Výtoně se po roce vrací Šumaman. Extrémní závod prověří zásahové jednotky  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.