Počasí dnes19 °C, zítra20 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Prodloužený víkend bude přát vodákům. Kempy hlásí plno

Následující prodloužený víkend bude přát vodákům. Počasí má být na plavbu ideální. O tom, že na trase Vyšší Brod – Český Krumlov bude rušno, jsou přesvědčeni provozovatelé půjčoven raftů i kempů. Většina ubytovacích míst totiž hlásí plno.

Pokud se ale přeci jen rozhodnete na poslední chvíli vyrazit, pořád máte šanci sehnat raft i kánoi. S ubytováním je to už horší. „Chatky jsou obsazené. Kolik lidí přijede pod stan zatím nevíme,“ řekla provozovatelka kempu Viking. Plno hlásí i další kempy z Vyššího Brodu do Krumlova. Za noc v chatce pro čtyři v kempu u Vikinga zaplatíte 700 korun. Za místo pro stan si připravte šedesát korun. 

Co se týče raftů a kánoí tam ještě není nic ztraceno. „Tenhle víkend úplně vyprodáno nemáme. Pořád je tady pár raftů a kánoí. Horší to bude příští víkend, kdy se nám zásoby lodí tenčí,“ uvedl Jaroslav Lhotský, provozovatel půjčovny Pirát. Za půjčení raftů vytáhnete z peněženky od 700 – 1400 korun za den. Za kánoe 250 – 300 korun a 250 kaček za kajak. 

S vodáckou sezonou přibývá práce i policistům, kteří musejí řešit agresivní opilce. Podnapilí vodáci se vystavují nebezpečí úrazu a vodácký výlet může, bohužel,  skončit i tragicky. Lidé by si měli dávat pozor i na zloděje, pro které jsou lákadlem hlavně stany. 

Foto Redakce

Štítky vodáci, léto, sezona, rafty, kánoe, Český Krumlov, Vyšší Brod, stan, Česká pirátská strana, víkend

Prodloužený víkend bude přát vodákům. Kempy hlásí plno  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.