Počasí dnes7 °C, zítra10 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Včerejší teplé počasí přepisovalo rekordy, nejtepleji bylo ve Vyšším Brodě

Počasí v Česku bylo včera neobvykle teplé. Na téměř dvou třetinách dlouhodobě měřicích stanic padly teplotní rekordy pro 21. říjen. V sedmi případech byl dokonce překonán rekord starší než 100 let. Velmi teplo bylo zejména na jihu Čech, nejtepleji ve Vyšším Brodě a v Pohoří na Šumavě, a to shodně 26,4 stupně Celsia.

Teplotu nad 25 stupňů, která je hranicí letního dne, včera zaznamenaly tři stanice. Vedle Vyššího Brodu a Pohoří to byl ještě Vimperk, kde meteorologové naměřili 25,5 stupně Celsia.

Teplotní rekordy pro 21. říjen včera padly na 93 stanicích, které měří alespoň 30 let. Takových má ČHMÚ v celém Česku 152. Tabulky rekordů se budou po včerejšku přepisovat i na sedmi z 11 stanic, které měří 100 let a více. Na stanici v Opavě-Oticích, která měří 140 let, se dnes teplota vyšplhala na 23,9 stupně Celsia, čímž byl o 2,7 stupně překonán dosavadní rekord z roku 1943. Stanice v Přerově, která měří 136 let, dnes zaznamenala maximum 22 stupňů, čímž by překonán rekord z roku 2013.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky podzim, teplo, rekord, ČHMÚ, Vyšší Brod, Česko, stupeň Celsia, Šumava, Český hydrometeorologický ústav, Vimperk, Přerov

Včerejší teplé počasí přepisovalo rekordy, nejtepleji bylo ve Vyšším Brodě  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.