Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Na Českokrumlovsku přetrvává kalamitní stav, některé vlaky stále nejezdí

Na jihu Čech jsou stále místa, kde jsou lidé bez elektřiny. V okrese Český Krumlov energetici aktuálně evidují 2 700 domácností, kde nejde proud. Předpoklad je, že většina poruch by měla být do večera odstraněna. Kvůli popadaným stromům nejezdí stále vlaky z Českých Budějovic do Českých Velenic nebo mezi Rybníkem a Lipnem nad Vltavou.

Kalamitní stav je vyhlášen pouze na Českokrumlovsku. „Většina poruch na Strakonicku a Prachaticku by měla být do večera opravena. Bez proudu zůstanou pouze lidé v oblasti Pohorská Ves, Malonty a Bělá. Jedná se zhruba o 500 odběrných míst,“ uvedla za E.ON Božena Herodesová.

Výrazně snížit se povedly i problémy na železničních tratích. Kvůli popadaným stromům nejezdí stále vlaky z Českých Budějovic do Českých Velenic nebo mezi Rybníkem a Lipnem nad Vltavou.

Od zítřejšího dne by se měla situace zklidňovat, očekávají se přeháňky a ve vyšších polohách sněhové. Vítr by měl dosahovat rychlosti 70 kilometrů v hodině.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto E.ON

Štítky kalamitní stav, poruchy, vlaky, počasí, okres Český Krumlov, České Budějovice, Lipno nad Vltavou, Česko, Český Krumlov, E.ON, okres Prachatice, okres Strakonice, Pohorská Ves, Malonty

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Českokrumlovsku přetrvává kalamitní stav, některé vlaky stále nejezdí  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.