Počasí dnes5 °C, zítra7 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

David Neumann z pláže Windy Point v Černé v Pošumaví: Alfou a omegou je pro nás pohodová atmosféra, na které stavíme

PR článek

Pláž plná písku, sluníčka a pohody… Tak o pláži Windy Point v Černé v Pošumaví mluví její provozovatelé. A mají pravdu – především pohoda je slovo, které vás možná napadne jako první, když projdete vstupem do tohoto okouzlujícího prostředí. Co návštěvníky čeká v letošní sezóně? Povídali jsme si Davidem Neumannem, velmi respektovaným a úspěšným barmanem, jenž své zkušenosti zúročuje právě na pláži Windy Point, kterou založil před třinácti lety.

Sezóna je těsně před zahájením… Vrcholí nyní přípravy?
Přesně tak. S přípravami jsme začali už zhruba 20. března. Nejdříve se musí dát dohromady pláž, to znamená kompletní úklid, čištění písku, střihání stromů a tak dále. Letos jsme tady měli záplavy, což nám samozřejmě přidělalo nemalou práci. Celkově dáváme pláž po zimě do původního stavu zhruba tři týdny, zbylý měsíc a půl pak věnujeme dalším přípravám, které jsou hodně náročné. Kompletně všechno natíráme, opravujeme, pracuje na tom denně celý tým…

A platí, že otevřete 1. června?
Ano. Začneme oslavou dětského dne, na který jsme pozvali Štístka a Poupěnku, což je u dětí hodně oblíbená dvojice. Limit návštěvnosti je 100 lidí, uvidíme, jestli se do té doby něco nezmění…

Takže i se zmíněným limitem se kulturní akce, kterých bude jistě nemálo, na pláži uskuteční? Nemuseli jste nic rušit?
Celý program máme naplánovaný od zimy, vlastně už někdy v prosinci je vždy uzavřený… Pro letošek jsme nachystali 36 kulturních, sportovních či gastronomických akcí. Samozřejmě jsme čekali, co se bude dít, ale v této chvíli mohu říct, že se nic neruší, jenom se přizpůsobíme opatřením.

Program si čtenáři mohou projít pod tímto článkem… Podle jakého klíče ho sestavujete?
Čtvrtky máme vždy kulturní – promítáme filmy, pořádáme divadelní představení, nebo třeba stand-up vystoupení. V pátek tady máme Windy tančírnu, kdy dva instruktoři předcvičují latinskoamerické tance. V sobotu se koná koncert. Prostor dostanou revivaly, u kterých jedeme na jistotu, například v podobně Rolling Stones, a pak autorské kapely. Budou se střídat sobotu po sobotě, aby to bylo pestré. Neděle je pak sportovní – volejbalové turnaje, výuka na paddleboardech spojená se závody a tak dále.

Navštívit vás ale můžeme kdykoliv, nejen v době konání akcí… Na co byste potenciální hosty pozval?
Od začátku jsme postavení na Cocktail baru, čímž se vymykáme. Co barman, co drink… to show! V podstatě s každým drinkem si host užije barmanskou show, což je podle mě skutečně unikát. Koktejly zároveň dáváme do netradičních nádob, například vydlabaných kokosových ořechů. Každý rok také připravujeme různé novinky. Letos budeme třeba dělat gelato, stoprocentně přírodní italskou zmrzlinu. K tomu budeme mít francouzské palačinky. Chystáme také venkovní knihovnu v pergole, kterou prorůstají stromy a která je plná kytek. Krásná klidová zóna…

Nejdůležitější je ale podle mě atmosféra tohoto místa…
To je vážně alfa a omega. Celkově je koncept postavený tak, aby se tu člověk cítil v maximálně pohodě. Někdo dnes říká, že už nejsme jako dřív. Svým způsobem má pravdu, udělali jsme určitá omezení, kdy máme relativně brzy zavírací dobu. Zkrátka končíme, i když je tady narváno. Nechceme totiž, aby se z nás stala diskotéka nebo klub, ale místo, kdy si ráno vyhrají děti v písku a večer se pobaví dospělí. Vstup na pláž je zdarma, stejně tak všechny akce. A že tu hrají kapely, které kolikrát stojí nemalé peníze… Zdarma se tu dá také hrát plážový volejbal, půjčit si lehátka, využít houpací sítě a tak dále. Snažíme se být co nejvíce přístupní, aby se u nás lidé měli dobře a čas na pláži si maximálně užívali.

Vy jste známý barman, který má na kontě mnoho úspěchů. Najdou se hosté, kteří pláž navštěvují čistě kvůli vám?
Na začátku jsem byl hlavním tahákem. To je pravda. Dnes je nás ale za barem šest. Všechno jsou mí žáci… Ale jo, pořád jsou lidé, kteří přijíždí cíleně za mnou, a to z celé republiky. Každopádně stavíme do popředí hlavně pláž jako takovou.

Jak jste se vlastně v Černé v Pošumaví ocitl?
Od 17 let jsem každé léto pracoval v Chorvatku u moře. Celkem osm sezón. Zavedl jsem tam koktejly, načerpal nádech středomoří a vlastně tam dělal něco podobného jako nyní ve Windy Pointu. Cestoval jsem také po světě a sbíral nápady. Plážové bary mě bavily od začátku. Pak jsem jednou jel do Černé v Pošumaví na team building. Líbilo se mi tady, tak jsem si přivezl mobilní bar, a ještě v té sezóně si pronajal prostor o velikosti devíti metrů čtverečních. Takový byl začátek… (úsměv) Mám to tady rád a musím i vyzdvihnout spolupráci s obcí, za kterou děkujeme!

Předpokládám, že to pro vás není jen byznys, ale především vášeň…
Rozhodně. Od začátku to mám jako vášeň, kdy mám radost z toho, že tu něco tvoříme. Dělám, co mě baví.

Když pozoruji přípravy na sezónu, které kolem našeho povídání probíhají, říkám si, že jste tady nejspíš i dobrá parta…
Je to tak. Celkově si tady děláme 90 procent sami. Všechno jsme se učili za běhu.

Hodnocení článku je 98 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky Windy point, Černá v Pošumaví, pláž, Pošumaví, David Neumann, The Rolling Stones

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Neumann z pláže Windy Point v Černé v Pošumaví: Alfou a omegou je pro nás pohodová atmosféra, na které stavíme  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.