Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Kvůli covidu-19 musí děti a zaměstnanci školky do karantény

Hygienici dnes nařídili dvoutýdenní karanténu pro děti a zaměstnance mateřské školy Tavírna v Českém Krumlově. Důvodem je pozitivní nález koronaviru u jednoho dítěte. V karanténě zůstanou děti i zaměstnanci, kteří do mateřské školy chodili od 10. srpna, kdy tam začal prázdninový provoz. Novináře o tom informovala mluvčí českokrumlovské radnice Petra Nestávalová.

Příští týden budou děti a zaměstnanci testováni. „Podle výsledků a pokynů krajské hygienické stanice podnikne město Český Krumlov a mateřská škola Tavírna další kroky a opatření k zajištění bezpečnosti dětí a zaměstnanců školky,“ uvedla Nestávalová.

Počet pacientů s koronavirem se na jihu Čech za poslední týden zvýšil o 63. V současnosti tak zůstává v regionu 134 lidí s covidem-19, což je ale o 19 méně než před týdnem. Pokles způsobil vysoký počet uzdravených.

Od března, kdy se nákaza začala šířit, jihu Čech onemocnělo podle ministerstva zdravotnictví 449 lidí. Region stále zůstává nejméně zasaženým z ČR v relativních číslech. V přepočtu na 100 tisíc obyvatel kumulativně od počátku koronavirové krize tento údaj činí 69,71 případu.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, školy, Český Krumlov, karanténa, COVID-19, mateřská škola, Česko, Krajská hygienická stanice, Ministerstvo zdravotnictví České republiky, koronavirová krize

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kvůli covidu-19 musí děti a zaměstnanci školky do karantény  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.