Počasí dnes10 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Český Krumlov koupil za 210 milionů čističku odpadních vod i obchvatný kanál

Několik let usilovalo město Český Krumlov o to, aby vlastnilo čistírnu odpadních vod a obchvatný kanál Větřní - Krumlov. Včera konečně podepsal starosta města a insolvenční správce smlouvu o koupi. Krumlov za objekty zaplatí 210 milionů korun.

Koupi Čistírny odpadních vod Český Krumlov (dále jen ČOV) a obchvatného kanálu schválilo na konci června zastupitelstvo města. O jejich vlastnictví město usilovalo několik let. Společnosti, které objekty vlastnily, jsou v současné době v konkurzu, což byl pro město rizikové. 

„Získání ČOV a obchvatného kanálu do majetku města bylo tak prakticky jedinou možností, jak trvale zajistit kontrolovatelnou udržitelnost majetkových a provozních vztahů, jež jsou pro naplnění potřeb města nezbytnou podmínkou,“ uvádí starosta Dalibor Carda.

Ten včera podepsal s insolvenčním správcem čistírny Lukášem Vlašaným kupní smlouvy. „Na základě podpisu si nyní město ještě opětovně prověří stav čistírny odpadních vod a následně dojde ke společnému podpisu prohlášení, které bude podkladem pro banku pro uvolnění finančních prostředků,“ uvádí insolvenční správce čistírny Lukáš Vlašaný.

Za objekty zaplatí Krumlov 210 milionů korun. Na koupi si vzalo úvěr, který bude splácet 15 let. „Kolem dvacátého října dojde k převodu peněz na insolvenční správce tak, aby byla transakce vyrovnána finančně a dojde k předání ČOV a současně s tím dojde k předání i obchvatného kanálu,“ vysvětlil starosta.

Čtete také:

Autoři | Foto Město Český Krumlov

Štítky čistička odpadních vod, Český Krumlov, obchvatný kanál, čistírna odpadních vod, Větřní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zipe Pezi

Někdo si udělal radost. Pod stromeček.

Pátek, 9. října 2020, 11:46Odpovědět

Český Krumlov koupil za 210 milionů čističku odpadních vod i obchvatný kanál  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.