Počasí dnes8 °C, zítra6 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

U Kájova se srazilo auto s vlakem. Škoda je za 750 tisíc

Škodu za minimálně 750 tisíc korun způsobila nedělní nehoda vlaku a osobního auta v Kájově na Českokrumlovsku. Řidič osobního auta podle policie vjel na přejezd v době, kdy tudy projížděl vlak, i když svítila výstražná světla.

K nehodě došlo včera krátce po 11 hodině dopoledne. „Na železničním přejezdu, kde se křižuje silnice číslo III/15910 se železniční tratí, došlo ke střetu osobního automobilu tovární značky Škoda a osobního vlaku jedoucího z Českých Budějovic do Nového Údolí,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Pokorná.

Podle policie řidič osobního auta nejspíš nerespektoval světelné a zvukové výstražné znamení a vjel na železniční přejezd v době, kdy se k němu blížil osobní vlak. Lokomotiva narazila do boku auta a táhla ho ve směru jízdy, dokud vlak nezastavil. 

„Nehoda si vyžádala lehké zranění řidiče. Spolujezdkyně z osobního vozidla vyvázla naštěstí bez zranění. Ve vlaku cestovalo celkem osm osob. Nikdo z nich nebyl zraněn,“ uvedla mluvčí.

 Škoda, která byla při nehodě způsobena, byla vyčíslena na minimálně 750 tisíc korun. Orientační dechová zkouška na alkohol byla u obou řidičů negativní. Řidič osobního auta je podle mluvčí podezřelý ze spáchání přečinu obecné ohrožení.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky krimi, nehoda, policie, Kájov, automobil, havárie, okres Český Krumlov, ŠKODA AUTO a.s., České Budějovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U Kájova se srazilo auto s vlakem. Škoda je za 750 tisíc  |  Českokrumlovsko  |  Z kraje  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.